Felnőttezüst, fiatalokkal

Hét juniorkorú versenyzővel a fedélzeten lett második a Kecskeméti Judo Club a felnőtt férficselgáncs-csapatbajnokságon. A vezetőedző szerint a fiatalok felülmúlták önmagukat.

Lakner Gábor Huszonnyolc csapat részvételével rendezték meg Kecskeméten a felnőtt cselgáncs-csapatbajnokságot, amelyen a férfiak között a KSI SE megvédte bajnoki címét, a nők mezőnyében pedig a Mogyi Bajai JC judósai szerepeltek a legjobban. A házigazda Kecskeméti JC ezüstérmes lett a férfiak küzdelmében, s tette azt úgy, hogy a kilenctagú csapatból heten juniorkorúak voltak. A fiatalokkal elért sikerről Nagysolymosi Sándor vezetőedző beszél.

„Előzetesen az ötödik helyet tartottam elérhetőnek, de a fiatalok felülmúlták önmagukat. Az igazsághoz tartozik, hogy a Honvéd és a Paks nem indult, az ő távollétük pedig jelentősen növelte az esélyeinket. Mindössze két felnőttkorú versenyzővel álltunk fel, Zalaegerszegről visszahívtam a fiamat a nevelőegyesületébe, illetve Szabó Csaba idén éppen kiöregedett a juniorok közül, de rutinosnak ő sem mondható.”

csb20151

A dobogó második fokán a kecskemétiek  •  Fotó: judoinfo.hu

A kecskemétiek hatalmas csatában múlták felül a bajaiakat, a nehézsúlyúak összecsapásán Máté Erik aranyponttal szerezte meg a győzelmet magának és csapatának. Érdekesség, hogy a junior-csapatbajnokság után újra találkozott bajai riválisával, akinek visszavágott az ott elszenvedett vereségért. Az elődöntőben a Leányvár ellen magabiztosan győztek Nagysolymosi Sándor tanítványai, így következett a finálé. Hajszálon múlt a kecskemétiek aranya, de végül a KSI megvédte bajnoki címét.

„Így is rendkívül elégedett vagyok a srácokkal. Ez a nagyszerű szereplés már a sportiskolai rendszer eredménye, hiszen a versenyzők serdülőkoruk óta abban nevelkednek. Ez a brigád három év múlva érik majd be igazán, úgy érzem, lehet rájuk építeni a tokiói olimpián is. A kvalifikációs versenyekre készen állnak” – mondja a vezetőedző, aki a Budaörsre kölcsönadott Lőrincz Renáta teljesítményére is büszke.

„Mivel a lányok még serdülőkorúak, ezért a női csapatbajnokságban még nem indultunk. Renáta három ippongyőzelemmel segítette a budaörsieket, de jövőre már kecskeméti színekben indul ő is. Addigra ifjúsági korúak lesznek a többiek, így egyértelmű, hogy nevezünk a zalaegerszegi felnőtt-csapatbajnokságra.”

A vezetőedző úgy érzi, nem korai a lépés. Hiszen Kecskeméten a jövő sikereiért dolgoznak.

Felnőtt féri cselgáncs csapatbajnokság
1. KSI SE (Csizovszky Ferenc, Takács Márton, Fülöp Dániel, Mihalovits Botond, Juracsek László, Szécsi Dániel, Patyi Gábor, Joó Ákos, edző: Pánczél Gábor, Preiszler Gábor)
2. Kecskeméti JC (Cseh Márk, Szabó Csaba, Szabó Levente, Stadler Ádám, Németh Tamás, ifj. Nagysolymosi Sándor, Holló László, Holló Dávid, Máté Erik)
3. Budaörsi SC (Burján László, Sárhegyi Gábor, Zámbori Bence, Stadler András, Ömböli Renátó)
3. Leányvár II. (Faragó Norbert, Szabó Frigyes, Pál Gyula, Vadas Dániel, Kerstner Róbert)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS