Férfi kézi: Dániában búcsúzott a BL-től a Veszprém

MH/MTI
2024. május 1. szerda. 22:57

A párharc első mérkőzését múlt csütörtökön 32–31–re a bakonyi együttes nyerte, amely így összesítésben négygólos különbséggel maradt alul.
A Veszprém 2014-ben debütált a kölni négyes döntőben, azóta először fordult elő, hogy két egymást követő szezonban lemaradt a végjátékról.

A vendégek keretéből Gasper Marguc hiányzott, mert kiújult a saroksérülése.
Mindkét csapat gyors játékkal kezdett, ez eleinte a Veszprémnek működött jobban, 6–3-ra ellépett, ekkor viszont nagy fordulat következett. A kevesebbet hibázó dánok előbb egy 4–0-s, majd egy 5–1-es sorozattal Mads Hoxer Hangaard vezérletével fordítottak, és a szünetben 18–14-es előnyben voltak.

A 15. percben vette át, és utána már ki sem engedte a kezéből a vezetést az Aalborg. Ahogyan a párharc első meccsén, úgy a visszavágón is mindent megpróbált védekezésben a magyar bajnoki címvédő, de amikor az 52. percben már négy találatra nőtt a különbség, sejthető volt, hogy nem tudja kiharcolni a továbbjutás.

Mads Hoxer Hangaard kilenc, Thomas Sommer Arnoldsen hat góllal, Niklas Landin 14 védéssel járult hozzá a dán sikerhez. A túloldalon Mikita Vajlupov hat, Omar Jahja öt alkalommal talált be, Rodrigo Corrales tíz védéssel zárt.
A két csapat nyolcadik egymás elleni tétmérkőzésén négy veszprémi siker mellett negyedszer győzött az Aalborg.

Aalborg HB (dán)–Telekom Veszprém 33–28 (18–14)
lövések/gólok: 50/33, illetve 46/28
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 6/3
kiállítások: 8, illetve 10 perc
Továbbjutott: az Aalborg 64–60-as összesítéssel.

Írta a Magyar Hírlap