Futsal: hatodszorra bajnok a Rába ETO

(fotó: eto.hu)

Dunaújvárosi győzelmével a Rába ETO behozhatatlan előnyre tett szert, és két fordulóval a rájátszás befejezése előtt már biztosan bajnok a futsal NB I-ben. Az ETO hatodszor lett aranyérmes a hazai pontvadászatban.

Nem született meglepetés a futsal NB I idei szezonjában, hiszen tavalyhoz hasonlóan a Rába ETO nyerte el a bajnoki serleget. A zöld-fehérek kulcsembere, Dróth Zoltán távozott a téli szünetben, de a győriek sikeresen pótolták a kiváló játékost, többek között Alejandro Constantino, Jaison, Sergio Solano és Juanra is igazi vezéregyénisége volt a Rába-parti együttesnek tavasszal.

Az ETO aranyérme a felsőházi rájátszás 8. fordulójában vált biztossá, a Dunaferr elleni 5-2-es sikerrel, két fordulóval az idény befejezése előtt.

A győriek egyik legjobbja, Alejandro Constantino első szezonja Magyarországon sikeresen alakult, a spanyol játékos két trófeával lett gazdagabb a Győrrel.

Nagyon boldog vagyok, hiszen keményen dolgoztunk azért, hogy bajnokok legyünk, több kiváló rivális ellen kellett megmutatnunk az idény során, hogy mi vagyunk a legjobbak. Sikeresen telt az első szezonom Magyarországon, hiszen a Magyar Kupát is elhódítottuk és az UEFA Futsal CUP-on is erőn felül teljesítettünk. A jövőm még nem dőlt el, de szeretnék az ETO-ban maradni – mondta Alejandro Constantino az mlsz.hu-nak.

A további mérkőzéseken a harmadik Swietelsky Haladás Veszprémben győzött, míg a negyedik Berettyóújfalu Nyírlugajon nyert. Az alsóházban a Rubeola nyolcgólos döntetlent játszott az Aramisszal, míg a Déli Futsal 6-1-re nyert a Göcsej ellen.

Eredmények:

FELSŐHÁZ:

FUTSAL CLUB VESZPRÉM-SWIETELSKY HALADÁS VSE 3-6
NYÍRGYULAJ KSE-MVFC-BERETTYÓÚJFALU 2-3
DUNAFERR DF RENALPIN FC-RÁBA ETO 2-5

ALSÓHÁZ

RUBEOLA FOOTBALL CLUB-ARAMIS SE 4-4
DÉLI FUTSAL-GÖCSEJ SK 6-1

Forrás: www.mlsz.hu – RSS