Giroud: “Elveszítettük a stabilitásunkat”

Olivier Giroud, a Milan csatára csalódottan nyilatkozott a Sassuolo elleni 5-2 arányú vereséget követően.

A 36 éves csatár kétszer is bevette a Sassuolo kapuját a 20. fordulóban, viszont az első találatát videózás után les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Ezt követően Giroud a 24. percben kétgólos hátránynál szépített egy nagyszerű fejesgóllal.

“Az az érzésem van, hogy semmi sem akar összejönni. Mindannyiunknak emelni kell a szintet és többet tenni a pályán, legfőképpen a szurkolóink miatt, akik végig támogatnak minket. Nagyon csalódott vagyok a csapat miatt. A Milan szurkolók ennél sokkal jobb játékot érdemelnek. Most lehetőségünk van felállni és még többet beleadni az Inter elleni következő mérkőzésen.” – nyilatkozta Giroud.

“Elveszítettük a stabilitásunkat, ami a legnagyobb erősségünk volt. Másfél éve vagyok itt, de még soha nem éltem át ilyen időszakot. Hibázhatunk, de reagálnunk kell. Túl sok gólt kapunk és ezáltal a mérkőzések még nehezebbé válnak. Jobbnak kell lennünk fejben, koncentrációban, helyezkedésben.”

Nehéz meccset nyerni, ha 3, 4 vagy 5 gólt kapunk. Bajban vagyunk, amikor az ellenfél támad és csapatként többet kell tennünk védekezésben. Ha rögtön a mérkőzés elején gólt kapunk, onnantól kezdve futnunk kell az eredmény után.”

“Mindenkinek együtt kell védekezni és emelni a koncentrációnk szintjét, még a csapat attitűdje is hagyott kívánnivalót maga után. A végső sípszóig, 95 percen keresztül harcolnunk kell. Megpróbálom felrázni a csapattársaimat, de nyilvánvaló, hogy nehéz időszakot élünk át és sokkal keményebben kell dolgoznunk. Remélem, hogy ez a mérkőzés fordulópontot fog jelenteni. Vissza kell nyernünk a legjobb formánkat és a legfontosabb, hogy visszatérjünk a győzelmekhez.”