Gól az Eb-n 23 másodperc alatt? A kanyarban sincs ez a magyar NB II-höz képest

A világ száz leggyorsabb gólja közé sem fér be az albánok Olaszország elleni vezető találata. Mutatjuk, micsoda gólok születtek 2-3 másodperccel a középkezdés után – és igen, magyar szál is van.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

Már a 23. másodpercben (mások szerint a 22.-ben, de ezen nem veszünk össze) megszerezte az albán válogatott a vezetést szombat este Olaszország ellen. Aztán ki is kapott, de ettől még az övék egy emlékezetes rekord: Nedim Bajrami találata az Eb-k történetének valaha volt leggyorsabb gólja.

De csak az Európa-bajnokságoké. Aki nézte például a 2002-es vb bronzmeccsét, az még mindig emlékezhet arra, ahogy Hakan Sükür 11 másodperc után lő egy gólt Dél-Koreának.

[embedded content]

És még ez sem volt a rekord közelében sem. Több tucat olyan – tétmeccsen szerzett – gólról tudunk, amelyhez 2-4 másodpercre volt szükség, annyira, amennyi idő alatt a középkezdésből eljut a labda a kapuba. Egy idei magyar versenyzőnk is van: az NB II Mosonmagyaróvár-Nyíregyháza meccsén Nagy Dominik 2,4 másodperc alatt szerezte meg a vendégcsapatnak a vezetést.

[embedded content]

De a dobogóra ez sem volt elég, legalábbis a neten terjedő gyűjtések szerint a világ negyedik leggyorsabb gólja volt csak ez. Azon a – még a magyar gól előtt készült, így nyilván azt nem soroló – videón is látszik az, amelyet a leggyorsabbnak mértek: 2017-ben egy skót junior meccsen (Maryhill-Clydebank) Gavin Stokes úgy lőtt a kezdőrúgásból a kapuba, hogy 2,1 másodperc kellett, amíg a labda átért a gólvonalon.

[embedded content]

Az Eb (és persze a vb) leggyorsabb gólja ezekhez képest azért más, Bajrami és 22 évvel korábban Hakan Sükür nem középkezdésből emelt a kapuba, hanem az ellenfél első hibájára lecsapott.

Írta a HVG

A Gól az Eb-n 23 másodperc alatt? A kanyarban sincs ez a magyar NB II-höz képest bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.