Győzelem Mexikó ellen

A huszonötödik helyért játszik a magyar csapat a limai ifjúsági tollaslabda-világbajnokságon, miután rendkívül szoros csatában legyőzte Mexikót a helyosztón. Az arany sorsa Kína és Indonézia között dől el.

Pusztai Viola Meglehet a huszonötödik hely a magyar ifjúsági tollaslabda-válogatottnak, ha legyőzi Szlovéniát a limai világbajnokság csapatversenyének helyosztóján. Hogy Jaszen Boriszov együttese nem a huszonhetedik helyért játszik, az kellett, hogy nyerjen Mexikó ellen.

12227664_713883725410042_8200526474762423014_nNem indult jól a meccs, hiszen a Szenjai Balázs, Sándorházi Vivien vegyes páros két szoros szettben kikapott ellenfelétől. Pytel Bence egyesben 21-12-re megnyerte az első játszmát Francisco Treviño ellen, aztán a másodikat simán, 21-11-re elvesztette. A döntő szettben igazi ki-ki meccset játszottak a felek, amelynek a végén a magyar örülhetett (21-19).

A lányok egyes mérkőzésén ezúttal is Madarász Réka lépett pályára és ismét igazolta, remek formában van: 21-14-es és 21-11-es szettel múlta felül Adriana Valerót. A fiú párosok összecsapása a végső győzelmet is eredményezhette volna, de Pytel Bence és Szenjai Balázs 2-1-re alulmaradt a mexikói kettőssel szemben. Így a lányoknak jutott az a feladat, hogy kiharcolják azt, és meg is tették: hátrányból fordítva, 2-1-re húzták be a páros meccset.

És ami az éremért folyó küzdelmek során történt: Kína végletekig kiélezett találkozón 3-2-re győzött Japán ellen az elődöntőben. Az elsőségért a Tajvant 3-1-re legyőző Indonéziával mérkőznek. A nyolc között egyetlen európai csapatként szereplő Dániának nem sikerült legyőzni Thaiföldet, így a Malajziától vereséget szenvedő Hongkonggal játszik a hetedik helyért.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS