Három a győri igazság

Éremgazdag júliusi teljesítményének köszönhetően a Graboplast Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu szakosztálya nyerte el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye” -díjat, s az azzal járó félmillió forintos sportszervásárlási utalványt. A győriek harmadszor végeztek az élen. A közönségdíj és a százezer forintos jutalom a szegedi Tornádó Team görkorcsolyázóié lett.

Munkatársunktól A Graboplast Győri Vízisport egyesület visszatérő győztesnek számít a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díj átadásán, harmadszor részesült ugyanis az elismerésben, ráadásul tavaly elnyerte annak éves kiadását is.

Kadler Gusztáv átveszi az elismerést

Kadler Gusztáv átveszi a díjat

Az év végi díjra ezúttal is nagy eséllyel pályázhatnak júliusi teljesítményükkel a győri kajak-kenusok, a hónapban rendezett minszki ifjúsági és U23-as világbajnokságon minden idők legsikeresebb magyar szerepléséből öt arany-, két ezüst- és két bronzéremmel vették ki a részüket.

Legeredményesebbjük, a díjátadó idején Szingapúrban tartózkodó Homonnai Luca lett, aki K-1 200 és 500 méteren, valamint K-4 500 méteren is aranyérmet szerzett az ifjúságiak között. A kenusok között Lakatos Zsanett C-1 500 és Balla Virág Devecseriné Takács Kincsővel C-2 500 méteren ért el első helyezést, utóbbiak kétszázon ezüstérmet szereztek.

A szakosztály fiú versenyzői négyesben is remekeltek, Takács Mihály Áron és Hajnal Kristóf az ifjúságiak C-4 500 m-en induló egységében szerzett bronzérmet, míg Erdőssy Csaba K-4 1000 m-en az ifjúsági fiúk második számú hajójában kapott helyet. Kenu kettesben a Krasznai Péter, Takács Mihály Áron kettős harmadik helyet ért el 1000 m-en az ifjúságiak között.

Júliusban nemcsak a minszki vb-t, hanem Eb-t is rendeztek az ifjúsági és az U23-as korosztálynak, amelyen a győri egyesületből Gamsjäger Lisa-Maria a fiatalabbak között két bronzérmet is szerzett, egyet K-2, egyet pedig K-4 500 m-en. Az U23-ban versenyző Gacsal Ákos K-4 1000 m-en lett ezüstérmes, a hónap elején Pontevedrében rendezett maraton Eb-n pedig az ifjúsági Obert Ákos nyert aranyat párosban.

Az év hetedik kiírására ezúttal is számos jelölést adtak le a sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők. A MOB, a Deacthlon és az Utanpotlassport.hu képviselőiből álló kuratórium a teljesítmények alapján döntött a szavazólapra kerülő öt műhelyről. A helyezésekről a közönség és a kuratórium közösen döntött.

A győri kajakosok és kenusok kiemelkedő eredményei ezúttal talán a szokásosnál jobban megkönnyítették a kuratórium dolgát, de feltétlenül meg kell említeni a szintén nagyon erős hónapot záró többi utánpótlásműhelyt is. Második helyen a Szombathelyi Dobó SE atlétái, harmadikon a Kőbánya SC úszói, negyediken a BVSC-Zugló asztaliteniszezői, ötödiken pedig a szegedi Tornádó Team Korcsolyázó SE görkorcsolyázói végeztek.

Kadler Gusztáv, a győri kajak-kenusok szakosztályvezetője elmondta: miként korábban, ezúttal is óriási megtiszteltetés nekik a díj. Magyarország legnagyobb kajak-kenu szakosztályaként több mint ötszáz főt (abból 350 sportolót) foglalkoztatva megpróbálnak családként működni, folyamatosan kapcsolatban lenni a szülőkkel, hozzátartozókkal és magukkal a versenyzőkkel. Nem okvetlenül ösztönöznek mindenkit arra, hogy olimpiai bajnok legyen, de a családi jelleg fenntartása érdekében közös kirándulásokat, családi napokat szervezni. Az eredményesség elsődleges titka ez, a másik pedig a céltudatos, alázatos munka. Az edzők nagy része már versenyzőként is a klubot erősítette, tizenöt-húsz, de akár ötven éve a csónakház jelenti a mindennapjaikat. A díj ezúttal is óriási segítség, az összeget futócipőkre költik. Az a téli, szárazedzésekkel tarkított időszakban elengedhetetlen kellék.

Gardi Dominika, az egyik szegedi tornádó Forrás: hungaroskate.hu

Gardi Dominika, az egyik szegedi tornádó  •  Forrás: hungaroskate.hu

A közönségedíjat immár másodszor a szegedi Tornádó Team görkorcsolyázói nyerték el, elsöprő fölénnyel. Kéri Ferenc vezetőedző szerint a díj az egyesületben belül tapasztalható, hihetetlen összefogásnak köszönhető, szülők, rokonok, gyerekek egyaránt a sportág népszerűsítéséért dolgoznak. Két legeredményesebb versenyzőjük jelenleg Kínában van a világbajnokságon, de ők csak a jéghegy csúcsa, már óvodás korban több száz gyereket tanítanak görkorcsolyázni. Folyamatosan nő a népszerűségük és javulnak az eredményeik, mostanra utolérték Európát, a kontinensviadalokon érmekért szállhatnak harcba.

Szeptemberben folytatódik a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu közös sorozata az idei nyolcadik kiadással, melyben augusztus hónap legjobb műhelyeire ITT lehet szavazni. Szeptember hónap legjobbjait jelölni ITT, a korábbi eredményeket megtekinteni pedig ITT lehet.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS