Három magyar győztes

Négy számból háromban magyar győzelem született az U13-as olimpiai reménységek budapesti versenyén.

UP-info Öt ország 30 versenyzője indult az olimpiai reménységek hétvégi versenyén, amelyet az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban rendeztek meg. Az U13-as korosztály viadalán a magyarok mellett cseh, szlovák, lengyel és osztrák pingpongozók álltak asztalhoz. A mieink október végén Héraklész-összetartáson vettek részt, aztán elindultak Szombathelyen a magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságon is. Sőt, a fiúk az ORV előtt újabb Héraklész-összetartásra gyűltek össze.

Ócsai Máté duplázott az ORV-n Fotó: cegledipanorama.hu

Ócsai Máté duplázott az ORV-n  •  Fotó: cegledipanorama.hu

Az alapos felkészülésnek meg is lett az eredménye: a négy számból háromban magyar asztaliteniszező nyakába akasztották az aranyérmet. Fiú egyesben Ócsai Máté, a csapatversenyben az Ócsai Máté, Huzsvár Erik, Balogh Bence trió, míg a leány egyesben Laskai Írisz diadalmaskodott. Egyedül a leánycsapat nem állhatott fel a dobogó tetejére, ám a Laskai Írisz, Adamik Csenge, Pad Franciska hármas második helye is dicséretes teljesítmény.

Eközben Szudi Ádám (20) és Majoros Bence (19) Stockholmban versenyzett a Swedish Open felnőtt World Tour-viadalon. Egyesben Szudi megnyerte a selejtezőcsoportját, mégis játszania kellett a főtáblára kerülésért. A hazai környezetben szereplő Harald Andersson több mint ötven hellyel előzi meg a magyar fiatalt a ranglistán, és ez meg is mutatkozott az eredményben: a svéd 4-0 (–6, –8, –9, –10)-ra nyert. A Borussia Dortmund légiósa elindult az U21-esek mezőnyében is. A 32 között a tajvani Peng Wang-Wei nem jelentett akadályt neki, 3-0 (11, 7, 6)-ra verte meg, a nyolcaddöntőben viszont egy másik tajvanin, Sun Chia-Hungon már fennakadt, 3-1 (8, –12, –10, –7)-re kapott ki.

A párosban Szudi Ádám Majoros Bencével indult. A 32 között, a selejtező 2. fordulójában a tajvani Lee Chia-Sheng, Liao Cheng-Ting duót verték meg 3-2 (7, 7, –10, –6, 7)-re, a 16 között viszont 3-0 (–5, –6, –5)-ra vesztettek a lengyel Marek Badowski, Wang Zengyi duó ellen.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS