Háromból három vereség

Harmadik fellépését is vereséggel zárta a budai Tüskecsarnokban zajló utánpótlástornán a magyar U18-as jégkorong-válogatott. Az ifik ez alkalommal Lengyelországtól kaptak ki 6-3-ra.

STJ Az Ukrajnától elszenvedett 4-1-es vereség, majd a Sparta Praha elleni 6-1-es csatavesztés után abban a reményben korcsolyázott ki jégre a magyar U18-as jégkorong-válogatott a Négy Nemzet Torna keretében a budai Tüskecsarnokban, hogy a lengyelek ellen sikerül kozmetikázni az eredménysoron (a korosztály elitjének másik feléből összeállított gárda mindeközben a kanadai Calgaryban vendégszerepel). Nem sok idő volt azonban arra, hogy Fodor Szabolcs és Peterdi Imre edzők összekapják a társulatot, hiszen a csehekkel vívott vesztes csata után a lengyelek elleni meccs már a második fellépése volt a mieinknek a csütörtöki játéknapon.

A bronzérem megszerzése lehet a cél a Tüskecsarnokban rendezendő helyosztón Fotó: hg.hu

A bronzérem megszerzése lehet a cél a Tüskecsarnokban rendezendő helyosztón  •  Fotó: hg.hu

A Galló Olivérrel a kapuban kezdő magyar együttes ezzel együtt álomrajtot vett. A 7. percben emberelőnyben Almási Márk szerzett vezetést, majd a hajrában, a 19. percben Csiki Attila növelte az előnyt. Ekkor már csupán 1 perc 11 másodperc volt hátra a nyitó harmadból, mégsem sikerült megúszni kapott gól nélkül: 41 másodperccel a dudaszó előtt Kacper Kamieniecki szépített, aki a Dézsi Bence kiállítása nyomán keletkező emberfórt váltotta gólra (2-1). A folytatásban az álomból rémálom lett. Mindössze 12 másodperc telt el a második felvonásból, s máris 2-2 állt az eredményjelzőn, Damian Tyczynski ugyanis egyenlített. S a 23. percben már a lengyeleknél volt az előny, Michal Magiera talált be (2-3). A döntés ekként az utolsó harmadra maradt, amely megint jól indult, mivel 1 perc 25 másodpercnyi játék után Kedves Richárd egalizált. Egy perc 27 másodperccel később újabb esélyt kaptunk Bartlomiej Wsól kiállításával, de ahelyett, hogy visszavettük volna a vezetést, emberelőnyben kaptunk gólt: Kamil Walega volt eredményes… A magyar együttes komoly erőfeszítéseket tett a gólszerzés érdekében, ám nem járt sikerrel, sőt, a lengyelek még kétszer mattoltak minket. Az 58. percben Kamieniecki duplázott, majd másfél perccel a vége előtt a szakmai stáb kockáztatott, Galló Olivér helyére is mezőnyjátékos érkezett, ám e próbálkozás visszájára sült el, mert 13 másodperccel a befejezés előtt Pawel Zygmunt üres kapus góllal beállította a 6-3-as végeredményt.

A magyar válogatott pénteken 11 órától a 3. helyért lép jégre.

Az U18-as válogatott mérkőzései a Tüskecsarnokban:
Magyarország–Ukrajna 1-4
Magyarország–Sparta Praha 1-6
Magyarország–Lengyelország 3-6
2016. december 30., péntek, 11.00: a 3. helyért, 14.10: döntő

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS