Háromesélyes döntő

Várhatóan a Csata–Sopron–Vasas trióból kerül ki a kiemelt leány-kadetbajnokság győztese, melynek nyolcas döntőjét csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a fővárosi Gabányi-csarnokban.

Lakner Gábor Csütörtöktől vasárnapig a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban rendezik meg a kiemelt leány-kadetbajnokság nyolcas döntőjét. A végső győztes megtippelésére nem vállalkozunk, az ugyanakkor meglepetésnek számítana, ha nem a Csata–Sopron–Vasas trióból kerülne ki a bajnok.

DSC_0097

A Csata és a Vasas nagy küzdelmet vívott egymással az alapszakaszban is

A három együttes ugyanis kiemelkedően szerepelt a bajnokság alapszakaszában és a felsőházi rájátszásban egyaránt: a Csata DSE mindössze egyszer, a Soproni Darazsak Akadémia háromszor, a Vasas Akadémia négyszer hagyta el vesztesen a parkettát az egész idényben. A vereségek száma persze nem jelent automatikusan erősorrendet, hiszen egy-egy mérkőzésen bármi előfordulhat.

A Sopron és a Vasas ráadásul már a csoportkörben összecsap egymással, rajtuk kívül a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia és a Szolnoki Sportcentrum szerepel a B jelű négyesben. Az első két helyezett jut az elődöntőbe, és a csoportelsőségnek is nagy tétje van, hiszen a győztes elkerüli a másik kvartett legjobbját.

Arra a pozícióra a Csata DSE a legesélyesebb, amely a Kosárlabda Akadémia Péccsel, a BEAC-Újbudával és a DVTK-ÉLKSK-val mérkőzik meg az A csoportban. A másik továbbjutó helyre az addigi eredmények alapján a mecsekiek futhatnak be, de kemény mérkőzések várnak rájuk is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a DVTK és a Kecskemét keresztjáték után biztosította helyét a nyolcas döntőben. Mindkét együttes kettős győzelemmel abszolválta a feladatot, a miskolciak a Török Flóris-Törekvés SE-t, a kecskemétiek a Szeged KE-t múlták felül.

A nyolcas döntő csütörtökön 9 órakor kezdődik a BEAC–Csata összecsapással. A döntőt vasárnap 15 órakor játsszák a Gabányiban, amelyről helyszíni tudósítással jelentkezünk. Amellett természetesen a torna mind a négy napjáról beszámolunk honlapunkon.

A részletes műsor megtalálható a szövetség honlapján.

Kiemelt leány-kadetbajnokság, nyolcas döntő
A csoport: BEAC-Újbuda, Csata DSE, DVTK-ÉLKSK, Kosárlabda Akadémia Pécs
B csoport: Kecskeméti Kosárlabda Akadémia, Szolnoki Sportcentrum, Soproni Darazsak Akadémia, Vasas Akadémia

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS