Heidenheimi dupla

Gnám Tamara harmadik helye után újabb magyar bronz született a kadet-leánypárbajtőrözők európai körversenyének heidenheimi állomásán, mégpedig a csapatversenyben.

STJ Tizenhét csapat lépett pástra a kadet-leánypárbajtőrözők európai körversenyének heidenheimi állomásán, a második napon. Magyaroszágot két együttes is képviselte: az 1-es számú csapatatot Muhari Eszter, Kazár Dóra, Kardos Edina és Petri Renáta, a 2-es számút Turcsák Bianka, Gnám Tamara, Szondi Laura és Borsody Emma alkotta. A kiemelési listán Muhariék álltak az élen, Gnámék voltak a harmadikok, a két magyar kvartett közé az oroszok második csapata került.

A csapatversenyen is született egy bronzérem Fotó: hunfencing.hu

A csapatversenyen is született egy bronzérem  •  Fotó: hunfencing.hu

A nyolcaddöntőben az első csapat Románia 2-t verte meg 45-33-ra, a második pedig Japánt 32-19-re. A negyeddöntőben az oroszok első számú együttesével már nem bírtak Muhariék, a vége 45-35 lett az Anasztaszija Baljagina, Polina Andrejeva, Milen Bavuge, Ajzanat Murtazajeva alkotta négyes javára.

A remeklő, +12-vel záró Borsody vezette másik magyar alakulat viszont 45-32-re megverte a franciákat. Az elődöntőben ugyanakkor már nem volt esély Oroszország 2 ellen (27-35), ám a lengyelek elleni meccsen sikerült javítani (45-37), s ekként az egyéni után csapatban is begyűjtöttek egy bronzot a mieink a Kneipp-kupán. A másik magyar négyesfogat a helyosztón 45-38-ra győzött Svájc ellen, s ezzel az 5. helyen végzett.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS