Helyezések

Makk Péter az ötödik helyen végzett az U14-esek között, Marozsán Fábián a hatodikat szerezte meg az U16-osok mezőnyében a tenisz Junior Europe Mastersen. A lányok U14-es versenyében máltai játékos vehette át a bajnoki kupát.

Pusztai Viola Az elmúlt években elkényeztettek bennünket a magyar fiatalok a tenisz Junior Europe Mastersen elért eredményeikkel. Elég csak arra gondolni, hogy 2012-ben Gálfi Dalma megnyerte az U14-esek versenyét, Valkusz Máté pedig duplázott az U16-osok mezőnyében, az korábban még senkinek sem sikerült. A dobogós helyezésekről szót sem ejtve, magasra tették a lécet az utódoknak.

Marozsán Fábián és Makk Péter Forrás: huntennis.hu

Marozsán Fábián és Makk Péter  •  Forrás: huntennis.hu

Az idén Makk Péter és Marozsán Fábián érdemelte ki, hogy részt vegyen az európai elitet felvonultató versenyen. A viadalon az U14-esek és az U16-osok korosztályában is csupán nyolcan szállhattak harcba az elsőségért. Makk a fiatalabb között rossz sorsolást kapott, hiszen mindjárt a négy közé jutásért kifogta az európai ranglistát vezető orosz Tyimofej Szkatovot, akitől 6-1, 6-3-as vereséget szenvedett.

Így a folytatásban az ötödik helyért játszott, amit a spanyol Nicolas Alvarez Varona legyőzése után nagy harcban meg is szerzett a negyedik kiemelt, fehérorosz Alekszandr Zgirovszki ellenében: bár az első szettet elvesztette 7-6-ra, a következő kettőt már magabiztosan nyerte meg 6-4, 6-3-ra. A bajnok a másodikként rangsorolt román Filip Cristian Jianu lett, aki a döntőben 7-5, 7-5-re múlta felül Szkatovot.

Az U16-osok mezőnyében Marozsán ugyancsak a helyosztókon volt érdekelt, miután az elődöntőért játszott meccsen 6-1, 7-5-re kikapott a harmadik kiemelt, későbbi győztes szerb Marko Miladinovicstól. Az 5-8. helyért 7-5, 6-3-ra legyőzte a román Vincentiu Andrei Niculescut, az ötödik helyért azonban kikapott 6-4, 6-3-ra a lengyel Tomasz Dudektől.

A lányok U14-es versenyében a teniszpályán „egzotikusnak” számító győztest avattak, hiszen a máltai Helene Pellicano nyert: a döntőben 6-3, 3-6, 7-6-ra nyert az ukrán Marta Kosztyuk ellen. Az U16-osok között a spanyol Marina Bassols Ribera vehette át a bajnoki kupát.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS