Hét embert vettek őrizetbe a vasárnapi szurkolói összecsapások után

A szurkolók a szerb-angol meccs előtt balhéztak. A német hatóságok szerint mind a hét őrizetbe vett személy szerb állampolgár.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

A helyi rendőrség szerint hét embert vettek őrizetbe a vasárnapi Szerbia-Anglia mérkőzést megelőző szurkoló összecsapások után – számolt be a The Athletic. A hatóságok tájékoztatása szerint mind a hét őrizetbe vett személy szerb állampolgár, mindannyiuk ellen súlyos testi sértés miatt tettek feljelentést.

A német rendőrök azt is közölték, hogy a vasárnapi sajtóértesülésekkel szemben albán szurkolók nem voltak érintettek az összecsapásokban.

Az angol hatóságok is megerősítették, hogy nincs tudomásuk arról, hogy angol állampolgár is érintett lenne az ügyben. Közölték, hogy kapcsolatban állnak német kollégáikkal, és ha kiderül, hogy angol szurkolók is részt vettek az összecsapásokban, az érintetteket kitilthatják az angliai stadionokból.

Mint arról tegnap beszámoltuk, Gelsenkirchenben balhéztak szurkolók az esti szerb-angol meccs előtt vasárnap délután. A randalírozók székeket és asztalokat is dobáltak, végül német rohamrendőrök vetettek véget a balhénak, amelyről több videó is készült, ezeket itt nézheti meg.

Írta a HVG

A Hét embert vettek őrizetbe a vasárnapi szurkolói összecsapások után bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.