Hollandia: első állását kapta a felnőtt futballban a korábbi legenda! – hivatalos

A holland bajnokságban (Eredivise) szereplő Heerenveen együttese bejelentette új vezetőedzőjét, Robin van Persie személyében.

A 102-szeres korábbi válogatott klasszis 2019-es visszavonulását követően nevelőegyesületénél, a Feyenoordnál állt munkába: előbb a csatárokért felelős edzőként az első csapatnál, majd technikai vezetőként, 2021 nyara óta pedig utánpótlás edzőként (legutóbb az U18-as csapat edzője volt – a szerk.).

A pályafutása során a Feyenoord, az Arsenal, a Manchester United és a Fenerbahce együtteseinél fugetballozó van Persie, korábbi csapattársa, a Heerenveen vezérigazgatójaként dolgozó Ferry de Haan hívására vállalta el első vezetőedzői munkáját a felnőtt futballban (együtt nyertek UEFA-kupát a Feyenoorddal – a szerk.).

“Nagy örömmel vállaltam el a Heerenveen által kínált lehetőséget! Nagyszerű kihívásnak tartom, hogy ambícióimmal és tudásommal hozzájárulhatok egy ekkora klub fejlődéséhez. Minden erőmmel és szenvedélyemmel azon leszek, hogy sikeresek legyünk! Alig várom már a közös munkát!” – fogalmazott van Persie, aki két éves szerződést kötött új csapatával.

(Photo by Pieter van der Woude/BSR Agency/Getty Images)

fociclub

A Hollandia: első állását kapta a felnőtt futballban a korábbi legenda! – hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.