Jöhet a következő

Losonczi Ottó a junior Eb-n szerzett ezüstérme után a recifei vb-n is dobogóra állna. Bár Isztambulban még csalódásként élte meg a második helyet, azóta már képes örülni neki.

Lakner Gábor Inspiráló környezetben készülhetnek az ESMTK birkózói, hiszen a minden igényt kielégítő és esztétikus edzőterem faláról birkózósportunk nagy bajnokainak az arcképe néz le rájuk. A junior Európa-bajnoki ezüstérmes Losonczi Ottó azért dolgozik éjt nappallá téve, hogy egyszer az ő fényképe is felkerülhessen.

Az 1995-ös születésű birkózó eddigi legjobb eredményét ért el az isztambuli junior Eb-n: a kötöttfogás 66 kg-os súlycsoportjában ezüstérmet nyert.

„Nagyszerűen sikerült a felkészülésem, jó erőben éreztem magam, és a pályafutásom során először végre kedvezőbb sorsolást kaptam. Kezdésként erős ukránt győztem le, aki később vigaszágon egészen a bronzéremig menetelt. A svéd és a fehérorosz versenyzőt taktikusan múltam felül, így bejutottam a döntőbe. Volt lehetőségem a győzelemre, nagyon kevésen múlt, hogy végül a hazai pályán versenyző török nyakába került az arany.”

losonczi_otto

Ottó akkor még csalódásként élte meg a második helyet, de azóta másként gondol vissza az ezüstéremre:
„Evés közben jön meg az étvágy, ha már bejutottam a döntőbe, szerettem volna megnyerni. A vereség után nem volt felhőtlen a boldogságom. Máshonnan nézve viszont azzal a céllal utaztam el Törökországba, hogy megszerezzem az első dobogós helyezésemet világversenyen. Mivel sikerült, utólag már tudok örülni az ezüstnek is.”

Az isztambuli ezüst világbajnoki repülőjegyet ért, hiszen azzal biztos helye van az augusztus 11-én kezdődő brazíliai juniorvébére utazó csapatban.
„Egyhetes pihenőt kaptam az Eb után, de azóta már egyénileg készülök, hogy jó erőben legyek a vb rajtára. Két hétig a felnőttválogatottal edzőtáborozom Lengyelországban, aztán újabb két hétig a juniorokkal készülünk. Szeretnék Recifében is dobogóra állni, úgy érzem, reális a célkitűzés.”

Tíz évvel ezelőtt a családi hagyományokat követve kezdett el birkózni. Első edzője Kliment László volt, de már régóta az ukrán Mikola Zsitovoz irányításával készül.
„Egy hullámhosszon vagyunk, hasonlóképp gondolkodunk a birkózásról, szerencsés találkozás a miénk. Kommunikációs problémáink sincsenek, mindketten tanuljuk a másik nyelvét, jól megértjük egymást.”

Ottó idén minden idejét a birkózásnak szenteli, de jövőre a BGF gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatója lesz:
„Bár mindenem a birkózás, gondolok a jövőre is. Még legalább tíz évet szeretnék eltölteni a sportágban, nagy álmom, hogy olimpiai bajnok legyek. Utána azonban a civil életben is érvényesülni szeretnék, így fontosak a tanulmányaim is.”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS