Jól hajráztak

Ami egy nappal korábban nem sikerült az U21-eseknek, az összejött az U19-es labdarúgó-válogatottnak. A novemberi Eb-selejtező minitornára készülő csapat legyőzte a görög válogatottat. Az idősebbekhez hasonlóan ugyancsak Michael Boris vezette csapat Csernik Kornél góljával diadalmaskodott.

Majer Dániel Az U17-es és az U21-es labdarúgó-válogatott után az U19-es együttes számára is hamarosan eljön az Eb-selejtező ideje. Az Örményországban a házigazdák mellett a svájciak és olaszok ellen pályára lépő csapat utolsó felkészülési mérkőzéseinek egyikén a görög válogatott ellen lépett pályára Telkiben, és 1-0-s győzelmet aratott.

Még nem állt össze a csapat Forrás: mlsz.hu

Még nem állt össze a csapat  •  Forrás: mlsz.hu

A barátságos találkozó nagy iramban és kemény párharcokkal indult. A magyar válogatott első nagy helyzetére a 32. percig kellett várni, amikor Tóth Máté tizenhat méterről leadott lövése kipattant a kapusról, Kamarás György pedig kis híján a kapuvédő előtt érte el a labdát. A görögök is támadtak, az ő oldalukon azonban ekkora lehetőség az első félidőben nem adódott.

A második játékrész elején ismét Kamarás veszélyeztetett lapos lövéssel. Ezután fordult a kocka, és a görögök vették át az irányítást, Demjén Patrik két szabadrúgást is védett. A hajrára a hazai együttes is felpörgött. A csereként beálló Dragóner Filip előbb pontatlanul fejelt, majd kontratámadás végén lőtt a kapu mellé, a 85. percben viszont a ferencvárosi Csernik Kornél már nem hibázott;  labdaszerzés után betört a tizenhatoson belülre, és a kapuba emelt (1-0). A görög válasz elmaradt, csütörtökig legalábbis mindenképp, amikor a két csapat újra összecsap egymással Telkiben.

„Nagy dolog, hogy kapott gól nélkül sikerült lehozni a mérkőzést. Az első félidőben még akadozott a támadójátékunk, a második játékrészben viszont már több helyzetet is ki tudtunk dolgozni. Még nem állt össze a selejtezőre utazó csapat, de ez a mérkőzés is sokat segített az ideális összetétel megtalálásában” – nyilatkozta a lefújást követően Michael Boris szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

U19-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, TELKI
Magyarország-Görögország 1–0 (0-0)
Magyarország: Demjén Patrik – Szalai András (Nemes Barna, 61.), Szilágyi Zoltán, Nagy Zsombor, Gergényi Bence – Kleisz Márk, Szabó Bence – Csernik Kornél, Tóth Máté, Takács Ronald (Viola Gergő, 79.) – Kamarás György (Dragóner Filip, 61.)
Gólszerző: Csernik Kornél (85.)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS