Katasztrofális futamon van túl a Williams

F1

2016. szeptember 18. vasárnap, 18:45

Szerző: Dezső Attila, Fotó: DPPI

Így nehéz lesz megtartani a negyedik helyet – a grove-i F1-es istálló egyik autójával sem szerzett pontot a Szingapúri Nagydíjon, ezért a pontversenyben visszaestek a Force India mögé.

A Williams már a verseny előtt hangoztatta, hogy nem lesz könnyű dolguk a városállamban, és a korábbi, nagy leszorítóerőt igénylő pályákon nyújtott teljesítményük is előrevetítette szenvedésüket. A 61 kör során annak rendje és módja szerint nem is tudtak labdába rúgni: Valtteri Bottas autója már a rajtnál megsérült, végül feladta a futamot, Felipe Massa esetében pedig egy pillanatra sem merült fel annak halvány reménye, hogy bejuthat a top10-be.

„Egyértelmű, hogy kemény versenyen vagyunk túl” – mondta a brazil pilóta a verseny után. „Semmi sem tesz boldoggá, ami ma történt. Kezdetben nagyon jól ment az autó, de a stratégiával, és azzal, hogy bennragadtunk a forgalomban, megváltoztak a dolgok. De ez van, nem lehet mit tenni. Mostantól a következő versenyre kell koncentrálnunk, és arra, hogy több pontot szerezzünk mindkét autóval, mert ez a mai nap nem tartozik a legjobbak közé.”

Hozzá hasonlóan Bottas sem repesett az örömtől a leintés után. „Rossz napunk volt, már az egyes kanyarnál elromlott minden. Valaki nekem jött hátulról, és defektet kaptam, így be kellett jönnöm a bokszba. Azután visszatértünk, de éreztük, hogy további károsodás történhetett, mivel nagyon gyér volt a tempónk. Az autó folyamatosan csúszkált, és nem volt meg a sebességünk. Mindent kipróbáltunk, de végül technikai hiba miatt ki kellett állnom” – tette hozzá a finn. 

Forrás: www.formula.hu – RSS