Kemény Dénes: ez a munka rengeteget kivesz az emberből

Kemeny DenesMTI01

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is elmondta a véleményét a kapitányi posztról leköszönő Benedek Tibor döntéséről.

Kemeny DenesMTI01

Mint ismeretes Benedek Tibor nem folytatja a férfi válogatott élén. „Ez a munka rengeteget kivesz az emberből, főleg, ha olyan szívvel-lélekkel csinálja, ahogy Tibi” – kezdte az Origónak Kemény Dénes, háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, a szövetség elnöke.

„Szerintem abba fáradt bele, hogy hiába nevelgette, öntözgette a szőlőt, a seregély megette a termést, így elmaradt a szüret. Én úgy gondolom, respektálnunk kell Benedek Tibi döntését, amit nyilván nehéz szívvel hozott meg. Nagyszerű első két évet produkált, ígéretesen rajtolt szövetségi kapitányként, pedig sokan megkérdőjelezték, alkalmas-e a feladatra. Nem újdonság ez, magyar pólókapitánynak lenni nem könnyű kenyér, annak idején az én kinevezésemet is megkérdőjelezték.” – majd így folytatta – „Amikor engem kineveztek, azt mondták, van itt másik 20 edző, aki lehetne kapitány. Most nem tudom, hogy van-e 20 autentikus jelölt a posztra, de egyelőre korai még Benedek pótlásáról beszélni, először az új elnökség álljon fel.”

Tudvalevő, hogy az elnökség Tisztújító Közgyülést tart október 22-én. Az új elnökség megválasztása után dönt az új kapitány személyéről. Valószínűsíthetően pályázatot írnak ki majd a megüresedett posztra.

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS