Késely Ajna aranyérmes 800 gyorson, bronzérmet szerzett a 4×100-as vegyes vegyesváltó

Késely Ajna aranyérmet nyert kedden 800 méter gyorson a belgrádi úszó Európa-bajnokságon. A 22 éves magyar versenyző nagyjából a táv feléig csak utazott a mezőnnyel, utána viszont könnyedén lépett el, és 8:29.96 perccel, több mint három és fél másodperces előnnyel csapott a célba.

Megvan az első arany Belgrádban

Késely ezzel pályafutása első Európa-bajnoki címét szerezte, egyúttal a magyar küldöttség első aranyát a szerb fővárosban. A szám másik magyar döntőse, Kapás Boglárka 8:40.33 perccel a hetedik lett.

A vegyes zónában mindkét magyar úszó elérzékenyült:

Az edzőm, Kovács Ottó pontosan ilyen időt várt tőlem, a tervem nagyjából ez volt, de talán még egy kicsit korábban is indultam el, mert éreztem magamban az erőt, ez volt a papírforma. Nagyon akartam már ezt az egyéni aranyérmet, amit Ottó bának küldök, és szeretném megemlíteni Turi Györgyöt, akinek nagyon sok munkája van bennem, az állóképesség onnan is jön

– nyilatkozta Késely.

Kapás Boglárka sírva érkezett a vegyes zónába, és mint elmondta, alapvetően magát a számot búcsúztatja, hiszen hosszú évekig erre készült, a 2016-os riói olimpián ebben volt bronzérmes, és most utoljára úszta le, mivel az olimpiát követően befejezi pályafutását.

Kizárták a lengyeleket és a görögöket is, így lett meg a bronz

A Kós Hubert, Békési Eszter, Márton Richárd, Senánszky Petra összeállítású 4× méteres vegyes vegyesváltó bronzérmet nyert a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

A magyar csapat 3:48.79-es idővel ötödikként csapot célba, azonban a lengyel és a görög stafétát kizárták szabálytalan váltás miatt, így lépett fel dobogós helyre a négyes.

Írta a HVG

A Késely Ajna aranyérmes 800 gyorson, bronzérmet szerzett a 4×100-as vegyes vegyesváltó bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.