Kettős zuglói siker

Kiváló márciusi teljesítményüknek köszönhetően az egyéni sportágakban a BVSC-Zugló vívói, míg a csapatsportok képviselői közül a BVSC-Zugló vízilabdázói nyerték el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A közönségdíjas a Szigetvári Birkózó Sportegyesület lett, övék a százezer forinttal járó elismerés.

Munkatársunktól Amikor már azt hittük, minden megtörtént a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díj három éves története során, akkor kiderül, hogy mégsem. Olyan ugyanis még sosem fordult elő, hogy ugyanazon klub két szakosztálya egyszerre érdemelje ki az elismerő címet. Nos, a BVSC-Zugló vívóinak márciusi teljesítménye és a vízilabdázóinak az elmúlt negyedévben elért eredményei meggyőzték a kuratórium tagjait arról, hogy a legjobb helyre kerül egyéni és csapatsport kategóriában is „A hónap műhelye”-díj, és az azzal járó félmillió forintos Decathlon-sportszervásárlási utalvány.

A BVSC-Zugló sikerkovács vívói és mestereik

A BVSC-Zugló sikerkovács vívói és mestereik

A BVSC-Zugló vívói márciusban az újvidéki kadet és junior Európa-bajnokságon jeleskedtek. Közülük többen aranyéremmel tértek haza a vajdasági városból, Pusztai Liza kettővel is, hiszen a kadetkardozók egyéni viadalában nem talált legyőzőre, és csapatban szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Klubtársa, Bérczy Dorottya ugyancsak tagja volt az aranyérmes leány kardcsapatnak, ráadásul egyéniben ezüstérmet nyert.

A negyedik helyen végzett leány juniorkardcsapatot három BVSC-s képviselte: Pusztai Liza mellett Kelecsényi Léna és Kelecsényi Mirabella is pástra lépett. Utóbbi egyéniben a tizenhatig jutott. A párbajtőröző Andrásfi Tibornak a kadetek között hasonlóképpen a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, csapatban azonban társaival együtt olyan ellenállhatatlanul vívott, hogy annak aranyérem lett a jutalma. Borsody Emma a kadet-párbajtőrcsapattal szerzett értékes ötödik helyet.

A zuglói vívók egyébként „A hónap műhelye”-díj triplázóinak körét gyarapítják, hiszen 2014 februárjában és 2015 novemberében is kiérdemelték a rangos címet.

Kupaspecialisták – ezt a jelzőt is használhatnánk a BVSC-Zugló fiatal vízilabdázóira, hiszen január utolsó hetében, néhány nap leforgása alatt két trófeát is elhódítottak, és még egy bronzérem is került a tarsolyba. Az ifjúsági Lemhényi-kupa négyes fináléjának elődöntőjében magabiztosan győzték le a jó erőkből álló Vasast, majd a trófeáért, hatalmas csatában, ötméteresekkel múlták felül az UVSE-t. A serdülőknek kiírt Vízvári-kupán a BVSC az elődöntőben nyert az UVSE ellen, az aranyért folytatott harcban pedig a bajnokságban magabiztosan vezető KSI-vel szemben diadalmaskodott.

A BVSC-Zugló Lemhényi-kupát nyert ifjúsági vízilabdacsapata Forrás: BVSC

A BVSC-Zugló Lemhényi-kupát nyert ifjúsági vízilabdacsapata  •  Forrás: BVSC

A zuglóiak az U21-es Komjádi-kupa elődöntőjében alulmaradtak a későbbi győztes FTC ellen, a bronzmérkőzésen azonban legyőzték a Honvédot. A BVSC első negyedévi remeklését igazolja, hogy ifjú pólósai a korosztályos bajnokságokban is harcban állnak a bajnoki címért: az alapszakasz felénél az ifjúságiak és a serdülők mezőnyében is négyes döntőt érő pozícióban vannak, míg a gyermekbajnokságban a jelenleg vezető KSI-vel azonos pontszámmal a második helyen állnak.

A BVSC-Zugló vívóinak és vízilabdázóinak érdemeit elismerve jegyezzük meg, hogy a győzteseket kiemelkedő szakosztályok közül kellett kiválasztani. Az egyéni kategóriában a debreceni Letizia Sportclub íjászai, az OSC tollaslabdázói, a Statisztika PSC asztaliteniszezői és a Szigetvári Birkózó Sportegyesület, a csapatsportágakban pedig az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, illetve a MAC Budapest jégkorongozói, a Nemzeti Kézilabda Akadémia, továbbá a Soproni Darazsak Kosárlabda Akadémia versengett az elismerésért. A közönségdíj és az azzal járó százezer forintos Decathlon-sportszervásárlási utalvány a rendületlenül szavazó szigetvári birkózóké lett.

Az év harmadik kiírására a hagyományoknak megfelelően számos jelölést adtak le sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők. A MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői alkotta kuratórium a teljesítmények alapján döntötte el, melyik öt-öt műhely kerüljön fel a szavazólapra. A helyezésekről a közönség és a kuratórium közösen döntött.

A részletes eredményeket ITT találja meg.

A sorozat folytatódik, így az áprilisi teljesítmény alapján május 5-ig lehet leadni a jelölést az egyéni sportágakat képviselő szakosztályokra.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS