Kivívott elismerés

Február 24-én adják át „Az év műhelye”-díjat, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-elismerés tizenhat tavalyi nyertese közül érdemelhet ki valamelyik szakosztály az egyéni, illetve a csapatsportok képviselői közül. Honlapunk sorozatban mutatja be a díjazottakat, tizenegyedikként a tavaly novemberben az egyéni sportágak között győztes BVSC-Zugló vívószakosztályát.

UP-info A BVSC-Zugló vívószakosztálya  „A hónap műhelye”-díj duplázóinak táborát gyarapította novemberben. A dicső múltra visszatekintő zuglói műhely kardban és párbajtőrben vezető szerepet tölt be a sportág utánpótlás-nevelésében. Az ősz utolsó hónapjában a legkiemelkedőbb nemzetközi eredményeket a párbajtőröző Andrásfi Tibor érte el. Saját korosztályában a kadet európai körversenysorozat klagenfurti állomásán egyéniben a második helyen végzett, csapatban pedig aranyérmes lett. Erre aztán Pozsonyban rátett még egy lapáttal: a junior Világ Kupa-versenyen a nyolcadik helyet szerezte meg a rendkívül erős, csaknem háromszáz fős mezőnyben.

A BVSC vívói nemcsak novemberben remekeltek Forrás: MOB

A BVSC vívói nemcsak novemberben remekeltek  •  Forrás: MOB

A tizenhat éves vívó a hazai válogatókon is remekelt, ahogyan kardozó klubtársai is. A junior leányok versenyében csak BVSC-s állt a dobogóra, míg a kadetek között is hárman képviselték a szakosztályt. Közülük is kiemelendő a korosztálynál fiatalabb, még csak serdülő Pusztai Liza teljesítménye, aki mindkét versenyt megnyerte, ráadásul a juniorok nemzetközi mezőnyében is letette a névjegyét. Szintén bontogatja a szárnyait az elsőéves kadet párbajtőröző, Borsody Emma, aki mind nemzetközi, mind hazai viadalokon igazolta a képességeit.

A BVSC fiataljai nem csak az év második felében remekeltek, hiszen a korosztályos világbajnokságon Kelecsényi Mirabella és Papp Borbála a junior női kardcsapat tagjaként bronzérmet vehetett át. Az utánpótlás Eb-n Kelecsényi a kadet csapatban szintén harmadik hely részese volt, ahogyan Andrásfi és Mestyanek Máté a kadet fiúk párbajtőregyüttesében.

Az utánpótlás országos bajnokságokon összesen négy aranyérmet szereztek a zuglói vívók. Megnyerték a junior férfi és női kardcsapatok viadalát, a kadet leány kardozók egyéni versenyében Papp Borbála diadalmaskodott, és győzött a kadet leánykardcsapat is. Az ob-n további két ezüst- és hét bronzérem volt a Szőnyi úti műhely mérlege.

Mindamellett a felnőttbajnokságon a győztes női kardcsapatban Kelecsényi Mirabella, a szintén első helyezett női párbajtőrcsapatban pedig Borsody Emma is helyet kapott a klub utánpótlás-versenyzői közül.

Hogy a BVSC-Zugló vívószakosztálya elnyeri-e az „Az év műhelye”-díjat a az egyéni sportok képviselői közül, arra február 24-én, ünnepélyes gálaműsor keretében derül fény.

A győztesről ITT számoltunk be, a videós összefoglalót ITT találja.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS