Klagenfurti aratás

Remekeltek a magyar párbajtőrözők a klagenfurti kadet európai körversenyen. A fiú- és leánycsapat is az első helyen végzett, Andrásfi Tibor ezüst-, Bende Bence bronzérmet szerzett.

Pusztai Viola Gigamezőny gyűlt össze Klagenfurtban a kadet párbajtőrözők európai körversenyén. A fiúk egyéni versenyében 244-en álltak pástra, míg a lányok mezőnyében 206-an szálltak harcba az elsőségért. A magyarok a „szomszédba” a maximális, azaz 20-20 fővel érkeztek, és természetesen nem távoztak üres kézzel.

A győztes fiúcsapat...

A győztes fiúcsapat…

A fiúk versenysorozatának legutóbbi, budapesti állomásán ketten is négy közé jutottak, és most sem történt másképp. Akkor Nagy Dávid diadalmaskodott, míg Farkas Csaba harmadik lett. Ezúttal előbbi a 32 között búcsúzott, miután egy tussal alulmaradt az amerikai Stephen Ewarttal szemben, utóbbinak egy körrel később szálltak el az érmes álmai, amikor 15-8-ra kikapott honfitársától, Andrásfi Tibortól.

A negyeddöntőbe Andrásfi mellett a kadet-világbajnoki bronzérmes Bende Bence jutott még, és a két versenyző az elődöntőben egymással került szembe. A csatájukból  12-7-tel előbbi jött ki győztesen, aki aztán, a döntőben az amerikai Ryan Griffith-szel szemben szoros mérkőzésen maradt alul 15-14-re, és értékes ezüstérmet szerzett.

Ahogy a fiúk versenyében, úgy a lányoknál is megjegyzendő: a csoportkörben senki sem vérzett el, ami a franciák és az olaszok nélkül is erős mezőnyben dicséretes. A tizenhat közé jutásért még hatan küzdöttek, ami végül Petri Renátának és Muhari Eszternek sikerült. Sőt, előbbi még egy kört ment, a negyeddöntőben a későbbi győztes, amerikai Tatijana Steward állította meg.

...a győztes leánycsapat Forrás: hunfencing.hu

…a győztes leánycsapat  •  Forrás: hunfencing.hu

Habár egyéniben nem sikerült érmet szerezni, csapatban annál inkább: a Borsody Emma, Fekete Laura, Gnám Tamara, Petri Renáta alkotta együttes a versenyen a döntőben kapta a legtöbb tust. Egészen pontosan negyvenet, de az izraeliek így sem tudták megszorongatni a magyar lányokat, ezért az ő nyakukba került az aranyérem. A második számú csapat – Bogdányi Zita, Kazár Dóra, Péterffy Gyöngyvér, Vértesi Lili – a negyedik helyen végzett.

A fiúk sem akartak lemaradni mögöttük. Andrásfi Tibor, Bányai Botond, Farkas Csaba és Nagy Dávid a döntőig olyan fölénnyel nyerte az asszóit, hogy az ellenfelek a harminc találatot sem érték el. A fináléban azért a lengyelekben méltó ellenfélre leltek, hiszen csupán egy tus döntött az elsőségről, és azt most a magyarok adták. A második számú csapat – Bende Bence, Fatsar Ágoston, Koch Máté, Mestyanek Máté – hatodik lett.

Sikeres volt tehát a klagenfurti „kincsvadászat”, még szerencse, hogy nem repülővel ment a küldöttség, mert a túlsúly miatt biztosan plusz költségek merültek volna fel.

A részletes eredmények a szövetség honlapján megtekinthetők: ITT

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS