Kozák a legény

Felemás eredményt hozott a magyar ökölvívók bemutatkozása a Szentpéterváron zajló junior-világbajnokságon: Kozák László a 32 közé jutott, a másik három versenyzőnk viszont az első meccsén elbúcsúzott a vb-től.

UP-info Noha az első bokszolók már csütörtökön a kötelek közé léptek, a lebonyolítás és a sorsolás miatt a magyarok csak pénteken kezdték meg a szereplést Szentpéterváron az ifjúsági korosztály idei legfontosabb versenyén, a világbajnokságon.

bokszolok_szentpetervar

Hárman már búcsúztak a vb-től Szentpéterváron

A kilenc fős küldöttség majdnem fele, négy fiatal húzott kesztyűt Oroszországban, ám közülük háromnak rögvest be is fejeződött a viadal.

Serbán Henrik a 60 kg-osok között csapott össze az olasz Francesco Ioziával, ám a pirosban bokszoló magyarnak nem ültek az ütései, s 5-0-ra kikapott. Mint később közösségi oldalán írta, mindenkinek köszöni a szurkolást, ám egyszerűen árnyéka volt önmagának, nem találta a helyét a ringben. Ugyanígy járt Tallósi Péter (81 kg), aki az uklán Roman Savitszkijtől szenvedett 5-0-s vereséget.

Botos Károly (64 kg) már jóval inkább állta a sarat, szoros mérkőzést vívott a Fülöp-szigetekről érkező Ronald Chavezzel, de ha kis különbséggel is, végül 3-2-re kikapott.

Kozák Lászlónak (69 kg) bezzeg minden bejött, a spanyol Jader Obregon Hernandez nem tudott mit kezdeni vele, így magabiztosan, 5-0-ra nyert, s a 32 között folytathatja a vb-t.

Szombaton újabb három magyar lép a kötelek közé: Virbán Gábornak (49 kg), Szaka Istvánnak (52 kg) és Mislai Kristófnak (56 kg) szurkolhatunk.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS