Légy te az alapítvány arca!

Több ezer fiatal közül választotta ki a MOL Új Európa Alapítvány azokat, akik a tízéves jubileum alkalmából harcba szállhatnak az „Új Európa Alapítvány arcai” címért és az azzal járó pénzjutalomért. Az elmúlt években támogatott és eredményes sportolók közül tizennégyen versengenek a díjért.

Pusztai Viola  Immár tíz éve segíti a MOL Új Európa Alapítvány Tehetségtámogató Programja a fiatal ígéreteket a sport, a művészet és a tudomány területén, illetve a civil szervezeteket a Gyermekgyógyító Program révén. A jubileumi születésnap alkalmából az alapítvány játékot hirdetett, amelynek keretén belül keresik az Új Európa Alapítvány arcait.

„Több száz civil szervezet és több ezer tehetséges fiatal közül választottuk ki azokat, akik versenybe szállhatnak a címért és az azzal járó pénzjutalomért – mondja Gáborné Haáz Andrea, az Új Európa Alapítvány ügyvezetője. – A célunk egyrészt az volt, hogy a játékon keresztül bemutassuk azokat, akiket az elmúlt tíz évben támogattunk, kiemelkedő eredményeket értek el, és sikeresnek tartjuk a pályafutásukat, munkájukat.”

MOL LogóA kiválasztott – a sportban, illetve a művészeti, tudományos területen sikeres – fiatalok erre a célra létrehozott internetes honlapon gyűjthetik a szavazatokat, melyeket a játék végén összesítenek, és az első öt jelölt részesül nyereményben. A sportolók közül tizennégyen versengenek az Új Európa Alapítvány arca címért, a teljesség igénye nélkül a jelöltek között van az olimpiai bronzérmes súlylökő Márton Anita, a felnőtt világ- és Európa-bajnok kajakos Tótka Sándor, a junior világ- és Európa-bajnok párbajtőröző Bányai Zsombor és a junior világ- és Európa-bajnok cselgáncsozó Gercsák Szabina.

„Nem volt egyszerű a választás, hiszen az elmúlt években rengeteg nagyszerű sportolót támogattuk – tette hozzá Gáborné Haáz Andrea. – A tizennégy kiválasztott tartósan jó eredményeket ért el, mindannyian élsportolók vagy annak készülnek, a fejlődésük töretlen volt az elmúlt években és több éven keresztül a támogatottjaink között tudhattuk őket.”

A szavazatok száma és az oldal látogatottsága is azt mutatja, hogy nagyon sok embert megmozgat a kezdeményezés. Ez is volt a cél, pontosabban a figyelemfelhívás a tehetségtámogatásra, az Új Európa Alapítvány tíz éve végzett munkájára.

„Mindig is azt a koncepciót követtük a kommunikációban, hogy megmutassuk a támogatottjaink teljesítményét, hiszen őket akartuk segíteni a továbblépésben, a fejlődésben. Hogy ez sikerült, arról az eredményeik beszélnek leginkább. Az, hogy aktívan kampányolnak a szavazatokért, s ezáltal felvállalják a hozzánk fűződő kapcsolatot, megmutatja: elégedettek az együttműködéssel, és szívesen terjesztik annak hírét ismerőseik körében.”

Az Új Európa Alapítvány a tizedik születésnapját az október 1-jei Tehetségfesztiválon ünnepli majd meg, s arra a rendezvényre az összes eddigi támogatottat várják. A nagyszabású eseményen – amelynek fővédnöke Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége – a civil szervezetek színpadi programok és különféle standok segítségével bepillantást nyerhetnek egymás munkájába, és a sajtó munkatársainak a figyelmét is felhívhatják magukra. Ezen a rendezvényen adják majd át a díjakat az Új Európa Alapítvány kiválasztott arcainak.

Szavazni az alábbi honlapon lehet: ITT

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS