Női U19: háromgólos vereség Ausztriában

Az Eb-selejtezőre készülő női U19-es válogatottunk a héten Ausztria ellen készül a soros tétmérkőzésekre. Az első meccsen a házigazda osztrákok nyertek.

A Turtóczki Sándor vezette magyar együttes hamarosan a felkészülés finisébe ér, így a remek játékerőt képviselő osztrák válogatott elleni összecsapások jó erőfelmérők az Eb-selejtezők előtt. A hétfői mérkőzésen végig az osztrák válogatott akarata érvényesült, ellenfelünk labdabiztosabban, pontosabban futballozott és fizikálisan is felülmúlta a mieinket. A házigazdák az első 45 percben egyszer, a második félidőben kétszer vették be a magyar kaput, és magabiztos, 3-0-ás győzelmet arattak.

– Sajnos nem azt a játékot kaptam a lányoktól, amit vártam. Nagyon sok volt a ki nem kényszerített hiba, veszélyes helyeken adtuk el a labdákat, ezzel az osztrákokat hoztuk helyzetbe. Ellenfelünk nagyon jó csapattal rendelkezik, ezúttal fizikálisan is fölénk nőtt, és teljesen megérdemelten nyert – mondta Turtóczki Sándor a mérkőzést követően.

A két csapat szerdán, 11 órától Gyirmóton ismét összeméri erejét.

Ausztria-Magyarország 3-0 (1-0)
Magyarország: Schildkraut Fruzsina – Csányi Diána (Fél Patrícia, 46.), Rozmis Gabriella (Turányi Lilla, 46.) Csigi Eszter, Németh Hanna – Pilán Tímea, Grúber Brigitta (Csiki Anna, 75.) – Kiss Stella (Török Kitti, 63.), Kocsán Petra, Krascsenincs Petra – Gelb Mónika (Süle Dóra, 46.)

Forrás: www.mlsz.hu – RSS