Mansell mágikus felépülése utolsó bukása után

Bulvár

2016. szeptember 12. hétfő, 20:20

Szerző: Gellérfi-Csizmadia Gergő

Különös történet látott napvilágot nemrég 1992 F1-es bajnokáról: élete utolsó versenyén, a 2010-es Le Mans-on elszenvedett bukása után még beszélni sem tudott, de a kártyatrükkök segítettek rajta.

Az 1992-es világbajnok Nigel Mansell alapvetően nem arról híres, hogy őrült sztorikkal kerül a bulvárlapok címoldalára, nemrég mégis egy egészen különös történettel állt elő karrierje utolsó autóversenyéről, a 2010-es Le Mans-i 24 órásról, melyen fiaival állt rajthoz az akkor 56 esztendős egykori F1-es pilóta. A futam mindössze öt kör után véget ért számukra, az autó ugyanis defektet kapott és a korlátnak csapódott…

mansell-le-mans-crash

Amit viszont egészen idén nyárig nem tudhattunk, hogy az eset jóval súlyosabb következményekkel járt, mint azt eddig gondolhattuk: Mansell ugyanis a baleset után nem tudott rendesen beszélni, s feleségét és gyermekeit sem ismerte fel. A brit ekkor úgy döntött, hogy megpróbálja „újrahuzalozni” az agyát, méghozzá nem másként, mint bűvésztrükkökkel:

„Komoly kihívást jelentett, hogy rávegyem az elmém, hogy másként működjön, ezért kezdtem bűvészkedésbe, s ezért csatlakoztam a Magic Circle társasághoz néhány évvel ezelőtt. Sok szempontból éppoly izgalmas, mint az autóversenyzés: nincs jobb érzés annál, mint amikor tátva marad valaki szája egy trükköd láttán” – nyilatkozta Mansell, aki már az Egyesült Államokban is fellépett trükkjeivel.

„A mágiának kulcsszerepe volt a teljes felépülésemben, s hogy ismét normális életet élhessek. Az alapokkal kezdtem, kéz- és kártyatrükkökkel, most viszont már mindenféle produkciót be tudok mutatni. Ez mindig a rehabilitációm része lesz” – mondta az egykori versenyző, aki beszélt magáról a balesetről is, melyet követően percekig mozdulatlanul ült az autójában, s amelyről korábban úgy nyilatkozott, hogy életében először gondolta, hogy meghalhat a versenypályán:

„A bukás nagyon komoly volt, csúnya agyrázkódást okozott más sérülések mellett. Nagyon ijesztő és nehéz időszak volt ez az életemben, még beszélni sem tudtam. Több dolgot érintett a fejemben, alaposan elhúzódott.”

Forrás: www.formula.hu – RSS