Már három magyar bronz

A csapatversenyekkel folytatódott Szombathelyen az asztalitenisz magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokság. A fiúk közül az ifiknek nem sikerült a bravúr a Japán elleni negyeddöntőben, a serdülőknél viszont két mindkét csapatunk az elődöntőig menetelt.

STJ A lengyelek elleni, a péntek éjjeli órákban kiharcolt győzelemmel a nyolc közé jutott a magyar ifi A válogatott a szombathelyi asztalitenisz magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságon. A négy közé kerüléshez azonban kisebb fajta csodára lett volna szükség, hiszen a negyeddöntőben Japánnal kerültek szembe a mieink. A távol-keletiek triójából ugyanis Izumo Takuto a második, Kanamicu Kojo pedig a harmadik kiemelt volt egyéniben, de még a papíron „leggyengébb” játékosuk, Takami Maszaki is a 19. volt a rangsorban. S a japánok nem is bíztak semmit sem a véletlenre, mindhárom meccset 3-0-ra nyerték meg, így természetesen a végeredmény is 3-0 lett. A Bruckner Máté, Molnár István Patrik, Timafalvi Gergő hármas teljesítményére azonban ezzel együtt sem lehet panasz.

András Csaba egyéniben és párosban is versenyben van

András Csaba a csapatbronz után főtáblára került a serdülő fiú egyéniben  •  Fotó: moatsz.hu

A serdülőknél a magyar A csapat (András Csaba, Juhász Patrik) a csoportkörből azonnal a nyolc közé jutott, a B együttesnek (Both Olivér, Terék Norbert) ehhez előbb a playoffban a cseheket kellett legyűrnie. A negyeddöntőben az A gárda az olaszokkal találkozott, és imponáló teljesítménnyel nyert összesítésben 3-0-ra. Juhász Andrea Puppo, míg András John Oyebode ellen diadalmaskodott 3-0-ra, párosban ugyanakkor egy szettet átengedtek a Puppo, Alessandro Cicchitti kettősnek. Az elődöntőben András Csabáék Japánnal néztek farkasszemet. Bár az egyeseket elvesztették, párosban bravúros győzelmet arattak a Jokotani Dzso, Sone Kakeru kettős ellen! Ennek köszönhetően Juhász még egyszer az asztalhoz állhatott, és Sonétól el is csípett egy játszmát. A vége 3-1 lett Japán javára. A B gárda először az ír/iráni vegyessel vívott roppant izgalmas csatát. Terek 3-0-ra kikapott Amin Ahmadiantól, Both viszont visszaadta a kölcsönt, és ő Owen Cathcartet verte meg 3-0-ra. A páros viszonylag simán elment 0-3-ra, de aztán Both öt játszmában felülkerekedett Ahmadianon. A döntő szettet 11-9-re hozta. Ezzel összesítésben 2-2-re állt a csata, a döntés a Terék–Catchcart összecsapásra maradt, amelyet a magyar pingpongozó imponáló magabiztossággal nyert meg 3-0-ra. A 3-2-es siker azt jelentette, hogy a serdülő fiúknál két magyar alakulat is a négy közé verekedte magát az Arena Savariában. Ez azonban a végállomást jelentette az A- után a B válogatott számára is, mert a franciák ellen nem sikerült szettet nyerni (0-3).

Ezzel újabb két bronzéremmel gazdagodott a magyar delegáció, hiszen az már korábban eldőlt, hogy az ifi leány párosban a Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie kettős is felállhat legalább a dobogó harmadik fokára. Feljebb kapaszkodniuk nekik sem sikerült, noha az elődöntőben keményen megdolgoztatták a japán Kato Juko, Siomi Maki duót. Az első játszma 12-10-re veszett el, a másodikat ellenben hozták a magyarok 11-9-re. A harmadikban nagy küzdelemben, csak 14-12-re vesztettek, igaz, a negyedik már simább lett, 11-5, ezzel Japán 3-1-re győzött

A serdülőknél elkezdődtek az egyéni küzdelmek is. A magyar fiúk közül Terék Norbert, Huzsvár Erik, Juhász Patrik, Both Olivér, András Csaba és Ócsai Máté is feljutott a 64-es főtáblára. A lányoknál ugyanez Nagypál Mártának, Czeglédi Szilviának, Harasztovich Fanninak, Drabant Anitának, Menkó Veronikának, Dari Helgának és Phan Violának sikerült.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS