Másodjára mínusz négy

A második felkészülési meccsen 29-25-ös vereséget szenvedett a spanyol korosztályos együttestől a magyar U20-as férfi kézilabda-válogatott Balatonfüreden. Gyurka János szövetségi edző szerint a játék minden elemében sokat kell javulniuk a nyári Európa-bajnokságig.

Pusztai Viola/reb Alig egy nappal a pénteki mérkőzést követően ismét összecsapott a magyar és spanyol U20-as kézilabda-válogatott Balatonfüreden. Gyurka János szövetségi edző elmondta, a tapasztalatokból akarnak okulni a második mérkőzésre.

A játék képe alapján részben sikerül, hiszen nagyjából 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, azt követően viszont inkább a vendégek vezettek.

gyurka_juniorok

Szoros meccset játszottak a spanyolokkal a magyar juniorok

Támadásban Juhász Ádám és Tóth Attila is szép megoldásokat mutatott be, viszont a védekezés nem mindig állt a helyzet magaslatán. Isidoro Martínez srácai 14-10-re elléptek, ám a házigazda felzárkózott, és 15-13-as hátrányban várta a folytatást.

Mindkét fél technikai hibákkal indította a második játékrészt, Tóth és Ligetvári Patrik bombáival azonban tartotta magát a magyar csapat. A 42. percben Varjú Martin találatával ráadásul vezetett is, ám a spanyolok emberelőnyben rövid időn belül fordítottak. A hajrában 26-25-nél egyenlíthettek volna a Gyurka-tanítványok, de elszalasztották az alkalmat, majd a vendégek viszont éltek a kínálkozó lehetőségekkel, így 29-25-ös győzelmet arattak.

A szövetségi edző arról beszélt, a kulcsjátékosok hiányát nem bírták el (bár a sérülésből lábadozó Bartók Donát a hétméteresek erejéig pályára lépett) a világklasszis spanyolok ellen, illetve támadásban és védekezésben is van miben javulni a nyári Eb-ig. Juhász Ádám szerint egyénileg nagyon jó játékosok alkotják a társulatot, de csapatként kell játszaniuk. Ligetvári szerint ez nem könnyű feladat, hiszen kevés összetartás ad alkalmat arra, hogy összecsiszolódjanak.

Felkészülési mérkőzés, Balatonfüred
MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 25-29 (13-15)
Játékvezetők: Földesi, Halász (magyarok)
MAGYARORSZÁG U20: Rózsavölgyi, Balogh (kapusok), Bartók 4, Borzas, Fűzi 1, Hanusz 3, Juhász Á. 1, Kovács M. 2, Ligetvári 5, Ménfői, Molnár B., Mikita B., Szeitl E. 2, Szöllősi Bá. 1, Tóth A. 5, Varjú 1. Szövetségi edző: Gyurka János
SPANYOLORSZÁG U20: González, Ledo (kapusok), Bazan 1, Casado 2, D. Dushebaev 5, Fernandez 3, Folques 3, Gomez Abillo 5, Gomez Avila, Kiszeljov 2, Odriozola 1, Oliver Hernández 1, Márquez 1, Munoz de la Pena, Rio Iglesias 5. Szövetségi edző: Isidoro Martínez
Kiállítások: 14. ill. 10 perc (Kiállítva: Kovács Márk 46.)
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS