Megtelik a Körcsarnok

A birkózóválogatottak keretedzésein nemcsak amiatt telik meg a Körcsarnok, mert a válogatottság feltétele a részvétel, hanem a versenyzők maguktól is örömmel jönnek a sportág új otthonába.

Lakner Gábor Október végén megkezdődtek a válogatott keretedzések a birkózósport otthonául szolgáló Körcsarnokban. Jelenleg heti egy alkalommal találkoznak a versenyzők minden korosztályban, a részvétel pedig nemcsak ajánlott, hanem kötelező is annak, aki válogatott szeretne lenni.

Versenyre készen

A Körcsarnok várja a válogatottakat

„Már megkértem a korosztályos válogatottak szövetségi edzőit, hogy jelöljék ki a jövő évi kereteket. Mindenki ismeri a saját korosztályát, így tudja, kik azok, akik számításba vehetőek akár válogatottként, akár edzőpartnerként. Bő húsz-harmincas keret kell minden korosztályban és fogásnemben ahhoz, hogy fel tudjunk készülni. Aki ebbe bekerül, annak kötelező lesz a keretedzés, aki nem jelenik meg a Körcsarnokban, az nem lesz válogatott” – fekteti le a szabályokat Lévai Zoltán, a szövetség utánpótlás-vezetője, aki meg is indokolja, miért különösen fontos, hogy a legjobbak rendszeresen együtt készüljenek.

„Nagy a különbség a más és más helyekről érkező versenyzők között, ezt pedig muszáj ledolgozni. Egyes súlycsoportokban ráadásul távol vagyunk a nemzetközi élmezőnytől, annak az eltüntetéséhez pedig nem elég az egyesületi felkészülés, kellenek a közös keretedzések is. A birkózóhatalmakhoz mérten mi kevés versenyzővel dolgozunk, ha nem így cselekszünk, lemaradunk tőlük, márpedig mi nem lemaradni szeretnénk, hanem megelőzni őket.”

Az érdeklődés nemcsak a szigor hatására nagy, a versenyzők örömmel jönnek a megújult, minden igényt kielégítő Körcsarnokba. Jövőre pedig a tervek szerint még többször tehetik.

„Szerencsére sokan vagyunk, míg korábban a keretedzéseken simán elfértünk a Müller Ferdinánd-terem három szőnyegén, most a Körcsarnok hat szőnyege sem elég. Épp ezért szétszedtük a fogásnemeket, kedden edzenek a szabadfogású és a női birkózók, szerdán pedig a kötöttfogásúak. A tervek szerint mindez decemberig megy így, januártól pedig megháromszorozzuk az edzések számát.”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS