Megvan a továbbjutás

Második mérkőzését is megnyerte az U17-es labdarúgó-válogatott az Eb-selejtező minitornán, ezzel az utolsó forduló eredményétől függetlenül kvalifikálta magát a tavaszi elitkörbe. A Szélesi Zoltán vezette együttes a dánok ellen lépett pályára Csákváron, és hátrányból fordítva 3-1-re nyert.

Majer Dániel Egy lépéssel közelebb került az U17-es labdarúgó-válogatott a 2017-es korosztályos Európa-bajnoksághoz. A dánok elleni 3-1-es sikerével ugyanis kvalifikálta magát a tavaszi elitkörbe, ahonnan már közvetlenül a kontinenstornára juthat ki. A magyarországi minitornán ugyan egy mérkőzése még hátra van Szélesi Zoltán csapatának, de ez már nem befolyásolja a továbbjutást a 7. csoportból. A magyarázat: a hollandok a dánok után Liechtensteint is legyőzték, mégpedig 9-0-ra, így a mieinkhez hasonlóan szintén százszázalékosak, a másik két gárda pedig nulla pontos.

Pontrúgásból is sikerült betalálni a dánok ellen Forrás: mlsz.hu

Pontrúgásból is sikerült betalálni a dánok ellen  •  Forrás: mlsz.hu

A pénteki, csákvári találkozó a hazai együttes két nagy helyzetével indult, de a 10. percben egy dán fejest követően a keresztlécen csattant a labda, s ez a helyzet kissé visszafogta a mieink lendületét. Így aztán az ellenfél előtt is több lehetőség adódott. Sőt, a 24. percben meg is szerezték a vezetést a dánok: Victor Jensen a visszagurított labdát lőtte kilenc méterről a kapuba. A gól után alábbhagyott az északiak lendülete, ennek ellenére megduplázhatták volna az előnyüket, Ásványi azonban bravúrral védett egy távoli próbálkozás után.

A 35. percben aztán dán szempontból egy csapásra minden rosszra, magyar szemszögből viszont jóra fordult. Bencze Márk csípett el egy rossz hazaadást, túljutott a kapuson, ám érkezett Anders Baertelsen, és szabálytalanul a földre vitte a középpályást. A dán piros lapot, a magyar együttes pedig büntetőt kapott, és Szoboszlai Dominik értékesítette is a tizenegyest. A félidőig még egy-egy nagy helyzetet láthattak mindkét oldalon a nézők. Hazai részről a gólszerző Szoboszlai tévesztette el centikkel a kaput, szabadrúgásból.

A második játékrész elején még nem érződött a létszámfölény, a dánok is támadtak becsülettel, és tartani tudták az eredményt. Egészen a 64. percig, amikor azonban a magyar válogatott szögletből megszerezte a vezetést. Szerető Krisztofer tekerte be a labdát, a dán kapus rosszul jött ki, Tímári Norman pedig hat méterről a kapuba lőtt. Két perccel később a kapufa mentette meg a vendégeket a harmadik találattól, a 71. percben viszont már nem volt kegyelem: a tizenhatoson belülre betörő Csoboth Kevint szabálytalanul állították meg. Újabb büntető következett, melyet a Benfica légiósa értékesített, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Szélesi Zoltán elégedetten értékelt az mlsz.hu-nak, noha kiemelte, a találkozó elején azért egy-két váratlan dán megoldásra reagálnia kellett csapatának. „Előhúztak a tarsolyukból pár olyan mozgást, amelyet a hollandok ellen nem láttunk tőlük, ezzel együtt nekünk is megvoltak a helyzeteink. Emberelőnyben végig uraltuk a második játékrészt, így hétfőn a hollandok ellen már a tavaszi tornára készülhetünk, ahol hozzájuk hasonló erősségű csapatokkal kell majd megküzdenünk” – mondta a szövetségi edző, aki az MLSZ teljes szakmai stábja munkájának tulajdonította a sikert.

A magyar együttes legközelebb hétfőn 15 órától Dabason lép pályára Hollandia ellen, a tét a csoportelsőség.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, CSÁKVÁR
7. csoport, 2. forduló
Magyarország–Dánia 3-1 (1-1)
Magyarország: Ásványi Balázs – Terbe Botond, Horváth Csanád, Opavszky Balázs, Majnovics Martin – Szoboszlai Dominik (Lipóth András, 78.), Csonka András – Horváth Olivér (Szerető Krisztofer, 35.), Schön Szabolcs (Csoboth Kevin, 51.), Bencze Márk – Tímári Norman
Gólszerzők: Szoboszlai (35., 11-esből), Tímári (64), Csoboth (71., 11-esből), ill. Jensen (24.)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS