Tesztelések előtt

Izgalmas napok várnak a jövő héten az utánpótlás kézilabda-válogatottakra, hiszen három csapat is felkészülési mérkőzésen lép pályára: az idén még serdülőegyüttesnek tekinthető lány és fiúcsapat például EYOF-teszttornán szerepel Győrben.

reb A jövő év legfontosabb utánpótlás-eseményeinek egyike a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lesz. A ráhangolást és a felkészülést nem lehet elég korán elkezdeni, ezért jövő kedden és szerdán a leány és fiú serdülő kézilabda-válogatott is pályára lép Győrben.

hajdu_janos_csehp01

Hajdu Jánosék Dániába utaznak  •  Fotó: MKSZ/Cseh Péter

Az ellenfél mindkét meccsen Ausztria lesz. A Vágó Attila vezette fiúk, illetve a Bohus Beáta irányította lányok egyaránt kétszer csapnak össze az osztrákokkal. A lányok a jövő évtől egyébként már az ifjúsági korosztályban versenyeznek, s éppen a héten derült ki, mely csapatok lesznek a riválisaik az U17-es Európa-bajnokságon. Így tehát ők az EYOF mellett a szlovákiai kontinensviadalt is szem előtt tarthatják.

A jövő héten a serdülők mellett az ifjúsági lányok is nemzetközi felkészülési mérkőzést vívnak. Igaz, Hajdu János tanítványait már junioroknak is hívhatjuk, hiszen juniorválogatottként szerepelnek az NB I-ben is. Pénteken és szombaton a dániai Mariban vendégeskednek, ahol kétszer is összecsapnak a nyári, pozsonyi ifjúsági világbajnokságon ezüstérmet szerző dánokkal.

A 15 fős utazó keretben nem kapott helyett a pár napja a felnőttválogatottba meghívott Pásztor Noémi.

Nemzetközi felkészülési meccsek
Fiú serdülőválogatott

Magyarország–Ausztria, Győr, kedd, 17
Magyarország–Ausztria, Győr, szerda, 15.30
Leány serdülőválogatott
Magyarország–Ausztria, Győr, kedd, 19
Magyarország–Ausztria, Győr, szerda, 16
Női juniorválogatott
Magyarország–Dánia, Maribo (Dánia), október 7., 19
Magyarország–Dánia, Maribo (Dánia), október 8., 14.30

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS