Menesztették az asztalitenisz-válogatottak szövetségi kapitányait

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöksége azonnali hatállyal menesztette Bátorfi Zoltánt, a női, valamint Muskó Pétert, a férfi válogatott szövetségi kapitányát.

MOATSZ

A testület erre vonatkozó egyhangú döntését Kovacsics Imre, a MOATSZ júniusban megválasztott elnöke jelentette be csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Az MTI kérdésére válaszolva a sportvezető azt mondta, az ománi versenyre pénteken utazó versenyzőket a volt válogatott, magyar bajnok Lindner Ádám kíséri el, és az olimpiai ciklus végéig ő irányítja majd a férfi nemzeti csapatot. A női kapitány személyét a jövő héten jelentik be, a szakmai bizottság már megtette javaslatait, a tárgyalások pedig még zajlanak.

Bátorfi Zoltán 2017 februárja, Muskó Péter 2020 áprilisa óta irányította a női, illetve a férfi válogatottat.

Kovacsics Imre struktúraváltással indokolta a döntést, ahogy fogalmazott: „ez a stáb nem alkalmas azoknak a nagyívű terveknek a megvalósítására, amelyeket kitűztünk magunk elé”. 

Az elnök azt mondta, jövőre százéves lesz a szövetség, ők pedig szeretnék felépíteni a következő száz év alapjait és ehhez új kezdet kell

Felidézte, hogy júniusi megválasztásakor megígérte: mindenhova elmegy az országban, ahova hívják, s az elmúlt négy hónapban több mint 28 ezer kilométert megtéve ezt be is váltotta. A tapasztaltak alapján szerinte minél több gyermeket kell bevonni a sportágba, az elmúlt 30-40 év viszonylagos sikertelensége pedig arra vezethető vissza, hogy a kiválasztás, a menedzselés és a szakmai munka valószínűleg nem volt megfelelő. 

Ahogy elmondta, az edzőképzés területén átfogó reformmal készülnek, új szerződést kötnek a Statisztika UAK-kal, és minden magyarországi egyesületet szeretnének támogatni.

A struktúraváltás részeként prioritást élveznek az eredmények is

Mint mondta, a gyenge tokiói olimpiai szereplés mellett sikertelenségnek tartja, hogy a női válogatott kikapott a szlovákoktól a szeptemberi csapat Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, s bár a férfiak bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol meccslabdájuk volt az elődöntőhöz, s ezzel az éremhez, nekik ennél nagyobb céljaik vannak. Szeretnék megerősíteni az szövetség anyagi forrásait és elérni, hogy Magyarország 2-3 év múlva Európában, 5-6 év elteltével pedig világszinten is meghatározó nemzet legyen a sportágban.  

Kovacsics Imre arról is beszélt, hogy szeretnék tisztázni az Ormai László Csarnok körüli viszonyokat, nevezetesen, hogy ki használhatja a létesítményt. Ezzel szeretnék elérni, hogy a jövőben ne fordulhasson elő olyan eset, hogy a válogatottaknak máshol kelljen termet bérelniük, mint történt az az Eb-felkészülés során.

„Szeretnénk elérni azt, ami az eredeti elképzelés volt, hogy a csarnok a magyar asztalitenisz és a válogatottak székhelye legyen”

– jelentette ki.

Mint mondta, a magyar válogatott játékosok munkája töretlen, készülnek a jövő februári világbajokságra és dolgoznak azért, hogy kijussanak a párizsi olimpiára.

(MTI)

Közel volt az újabb bravúr, de búcsúzott a negyeddöntőben a magyar férfi válogatott 

Post Views: 2

JochaPress