Menetelés Oszakában

Valkusz Máté bejutott a négy közé az oszakai A kategóriás junior tenisz ITF-versenyen. A negyeddöntőben az US Openen elődöntőt játszó ausztrál De Minaurt győzte le, sima két szettben.

UP-info Ahogy az negyedik kiemeltként illik. Valkusz Máté már az elődöntően van az Oszakában zajló, A kategóriás junior ITF-versenyen. Pedig a junior-világranglistán tizenhetedik, tizenhét éves játékosnak nem indult szerencsésen a torna. Az első meccsén meghúzódott a háta, úgy kellett végigjátszania a török Ergi Kirkin elleni találkozót. Amit végül döntő szettben meg is nyert.

Valkusz Máté Forrás: huntennis.hu

Valkusz Máté  •  Forrás: huntennis.hu

A sérülése hamar rendbe jött, így a folytatásban nem akadályozta meg abban, hogy a japán Naoki Tadzsimát 6-0, 6-2-re, a belga Zizou Bergset 6-1, 6-3-ra legyőzze, és bejusson a negyeddöntőbe.

Ott már nagyobb falat várt rá, hiszen a hatodik kiemelt ausztrál Alex De Minaurt kellett felülmúlnia, aki a junior US Openen az elődöntőig menetelt. Valkusz azonban nem az a fajta, aki ettől megijedt volna, és egészen megnyugtató, 6-4, 6-3-as győzelmet aratott ellene.

A döntőbe jutásért a torna első kiemeltjével, a dél-koreai Hong Szeong-csannal játszik, aki jelenleg tizenegy hellyel előzi meg a junior-világranglistán, és idén az Australian Openen a döntőben, az US Openen a negyeddöntőben szerepelt.

Az oszakai versenyen Kotormán Ákos is részt vett. Egyesben a sikerrel vett első kör után a 32 között a tajvani Chien Hsun Lo búcsúztatta. Párosban a két magyar fiú együtt indult, és ötödik kiemeltként a tizenhat között fejezte be a versenyt.

A rangos tornának volt már magyar győztese: 2002-ben Balázs György egyesben, 2008-ban és 2009-ben pedig Babos Tímea nyert párosban, a francia Kristina Mladenovic oldalán.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS