Mesés fordítás, ötgólos hátrányból

Ötgólos hátrányból állt fel Szerbia ellen a fiú U19-es vízilabda-válogatott a Belgrádban zajló felkészülési tornán. Horkai György együttese 13-12-re nyert a házigazdák ellen a nyitónapon.

Pusztai Viola Nincs elveszett mérkőzés, ezt nemrég a magyar labdarúgó-válogatott is bizonyította a franciaországi Európa-bajnokságon az Izland elleni csoportmérkőzésen. Igaz Geráék ellenfele csak egy góllal vezetett, meg Szerbia U19-es fiúválogatottja a szünetben öttel a magyar ellen.

A belgrádi rangos nemzetközi torna házigazdái eleve fórból indultak, hiszen nem utaztak órákat a meccs előtt, mint Horkai György együttese, amely kora reggel busszal indult a szerb fővárosba. Biros Barnabás betegség miatt nem tarthatott a csapattal, helyette Kókai Tibor került a keretbe.

Van oka örömre a fiúknak Fotó: Dobos Sándor/waterpolo.hu

Van oka örömre a fiúknak  •  Fotó: Dobos Sándor/waterpolo.hu

Nagy Ádám, a (póló)válogatott játékosa is úgy érezte, a találkozó elején még bennük volt az egész napos utazás, ráadásul nem kaptak levegőt a fedett uszodában, miután a Margitszigeten nyitott medencében folyik a felkészülés, ezért nagyon rosszul kezdtek.

Ez konkrétan azt jelentette, hogy a szerbek az első negyedet 4-2-re, a másodikat 5-2-re nyerték, azaz a félidőre megnyugtató, ötgólos előnyt harcoltak ki. No, de a magyar fiúkat nem olyan fából faragták, akik azt mondanák, hagyjuk, ez a hajó már elment, inkább elkezdtek utána úszni.

S nemcsak hogy belekapaszkodtak a szélébe, de fel is másztak rá.

„A harmadik negyed elején felvettük a ritmust, és nem mondom, hogy fizikálisan jobban bírtuk, mint az ellenfelünk, de a szívünk hajtott minket – magyarázza Nagy. – A meccs  végére összeálltak a támadásaink és a szerbek lefordulásait is megakadályoztuk, így megfordítottuk az eredményt.”

A magyar csapat a harmadik negyedet 5-1-re, a negyediket 4-2-re hozta, így 13-12-es győzelem nyitott a tornán. A mérkőzésen Simon Henrik és Szatmári Kristóf is rendesen gyártotta a gólokat, mindketten három találatig jutottak.

A fiúk nem pihenhetnek sokat a csütörtök este játszott meccs után, hiszen pénteken 9.30-tól már azzal a Horvátországgal mérkőznek, amely a nyitónapon 10-8-ra legyőzte Montenegrót. Ugyancsak pénteken 18 órától Németország lesz az ellenfél.

FIÚ U19-ES FELKÉSZÜLÉSI TORNA, BELGRÁD
Csütörtöki eredmények: Magyarország–Szerbia 13-12, Horvátország–Montenegró 10-8
Július 1. (péntek): Magyarország–Horvátország 9.30, Magyarország–Németország 18
Július 2. (szombat): Magyarország–Montenegró 10.45, Magyarország–Görögország 18
Július 3. (vasárnap):  döntő, helyosztók

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS