Michael Schumacher családja 77,5 millió forintot kap egy mesterséges intelligencia által generált kamuinterjú miatt

A Die Aktuelle tavaly áprilisban a címlapján harangozta be a Formula–1-es legendával készült „interjút”.

Michael Schumacher családja 200 ezer eurót, mintegy 77,5 millió forintot kap egy német magazintól, miután a lap egy tavalyi számában exkluzív interjút ígért a korábbi Formula–1-es legendával, de a cikket a mesterséges intelligencia írta meg – értesült az ESPN.

A Die Aktuelle tavaly áprilisban a címlapján harangozta be a versenyzővel készült „szenzációs interjút”, amely az első lett volna azóta, hogy Schumacher 2013-ban síbalesetet szenvedett, és lassan tíz éve visszavonultan él, a családja pedig minden erejével védi a magánéletét. 

Az interjú miatt Schumacher családja pert indított, egy müncheni bíróság pedig kártérítésre kötelezte a magazint kiadó Funke médiacsoportot. A vállalat még tavaly bocsánatot kért a családtól, majd kirúgta a lap főszerkesztőjét.

„Ennek az ízléstelen és félrevezető cikknek soha nem lett volna szabad megjelennie. Semmiképpen sem felel meg az újságírás azon normáinak, amelyeket mi és az olvasóink is elvárunk” – írta a kiadó akkori közleményében.

Írta a HVG

A Michael Schumacher családja 77,5 millió forintot kap egy mesterséges intelligencia által generált kamuinterjú miatt bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.