Ritmikus gimnasztika Eb – Vukmir Elena karikával és labdával is finalista

Vukmir Elena két szerrel is döntőbe jutott a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A junior versenyző karikával (30.200) és labdával (28.500) került a legjobbak közé. Barkóczi Boglárka szalaggal 10. (26.950), és ezzel 2. számú tartalék, buzogánnyal pedig 12. lett (27.550).

A team versenyben Vukmir Elena és Barkóczi Boglárka az előkelő hetedik helyen zárt 113.200 ponttal.  Ebben a kategóriában volt a kontinensbajnokság első eredményhirdetése. Az aranyérmet Románia szerezte meg (Lisa Garac, Amalia Lica), megelőzve Izraelt (Meital Maayan Sumkin,  Alona Tal Franco), és Azerbajdzsánt (Shams Aghahuseynova, Ilaha Bahadirova, Fidan Gurbanli, Govhar Ibrahimova).

Holnap megkezdődnek a felnőtt egyéni selejtezők. Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is szőnyegre lép karikával és labdával, majd megrendezik a juniorok szerenkénti döntőit.  

Vukmir Elena: „Nagyon boldog vagyok, hogy mindkét szerrel döntőbe jutottam. Ilyen hangulatot még nem tapasztaltam. Nagyon jó érzés volt az arénában bemutatni a gyakorlataimat. Egyelőre még nem gondolok a döntőre…”

Barkóczi Boglárka: „Sikerülhettek volna jobban is a gyakorlataim. Nekem ez az utolsó évem juniorként, azt hiszem, hogy ezekre a pillanatokra mindig fogok emlékezni, felnőttként is. Semmivel nem lehet összehasonlítani azt, hogy hazai világversenyen szerepelhetünk”

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.