MLS-ben szereplő 17 éves tehetséget igazolna a Manchester City – sajtóhír

Angol és amerikai sajtóhírek szerint az MLS-ből hozhat újabb fiatal tehetséget az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City. 

(Photo by Andrew Katsampes/ISI Photos/Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Manchester City közel áll ahhoz, hogy szerződtesse az U17-es angol válogatott Christian McFarlane-t a New York City FC-től.

Az üzlet még nem köttetett meg, de mivel a NYCFC és a Manchester City is a City Football Group égisze alá tartozik, várhatóan hamarosan létrejön a megállapodás.

A 17 éves McFarlane csak akkor költözne Angliába, ha jövő januárban betölti a 18. életévét.

A balhátvédet a NYCFC akadémiájának egyik legnagyobb tehetségének tartják számon, de még csak az utánpótláscsapatban szerepelt. Az elmúlt egy évben az angol U17-es válogatottban is rendszeresen szerepelt, de előtte megfordult az USA válogatottjában is. A múlt héten szerezte első gólját a nemzeti csapatban, amikor Anglia 5-0-ra győzött Magyarország ellen az U17-es Európa-bajnokság selejtezőjében.

McFarlane még vár a bemutatkozására a NYCFC első csapatában, ami várhatóan még idén megtörténik. Őt tekintik a második csapat elsődleges bal oldali hátvédjének, ahol 2022 óta 27 alkalommal lépett pályára.

fociclub

A MLS-ben szereplő 17 éves tehetséget igazolna a Manchester City – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.