Nagy bejelentésre készül a Milan Dubajban

Nem véletlen, hogy a Milan az elkövetkező hetekben az Egyesült Arab Emírségekben edzőtáborozik, ugyanis bejelentés van készülőben a klub háza táján az Emirates légitársasággal közösen.

Több mint másfél évtizede tart a Milan és az Emirates együttműködése. Az arab vállalat 2007-ben lett a klub hivatalos partnere és 2010 óta főszponzorként megjelenik a mezen. Ugyanakkor az aktuális együttműködés a szezon végén lejár a felek között.

Pietro Mazzara, a MilanNews szerkesztője arról ír, hogy a dubaji edzőtábor alatt a Milan bejelentheti az Emirates-szel kötött szerződés hosszú távra történő meghosszabbítását. Az Emirates kifejezte szándékát, hogy folytatódjon az együttműködés és megtörtént a 2023 nyarán lejáró szerződés feltételeinek újratárgyalása. A MilanNews szerint az Emirates 2027-ig fog hosszabbítani a klubbal és éves szinten 30 – 35 millió euró összeget fog fizetni főszponzorként.

Ez hatalmas mértékű növekedés a jelenlegi szerződéshez képest, amely évi 14 millió euró körüli összeget garantál a Milan számára. A klub vezetősége az elmúlt 2 évben mutatott teljesítménynek, a pályán elért eredményeknek, a Bajnokok Ligájába való visszatérésnek és a Scudetto megnyerésének köszönhetően kedvező pozícióban volt a tárgyalásokon az éves szponzori díj növekedésének megvitatásánál.

Nem véletlen, hogy a csapat december 11. és 20. között pont Dubajban fog edzőtáborozni, ami az Emirates légitársaság székhelye. Ez nagyszerű alkalmat adhat arra, hogy bejelentsék a hosszabbítást.