Nem tudtuk feltörni az elefántok masszív védelmét

A magyar válogatott az Európa-bajnokság előtti utolsó hazai felkészülési mérkőzésén 0-0-ás döntetlent ért el Elefántcsontpart ellen.

Az Európa-bajnokság előtti utolsó hazai felkészülési mérkőzésen Bernd Storck ígéretéhez híven több helyen is változtatott az előző mérkőzések kezdőcsapatán. A kapuban az új válogatottsági rekordot felállító, immár 102-szeres válogatott Király Gábor állt, előtte a Fiola Attila, Juhász Roland, Lang Ádám, Kádár Tamás összetételű védőnégyes futballozott. Pintér Ádám és Nagy Ádám szerepelt a középpálya tengelyében, Dzsudzsák Balázs jobb oldalt, Kleinheisler László középen, Gyurcsó Ádám a bal oldalon igyekezett megbontani az ellenfél védelmét, míg elöl Szalai Ádám felelt a támadások minél hatékonyabb befejezéséért.

Bernd Storck a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha a labdabirtoklásban hasonló teljesítményt nyújtana az együttes, mint a horvátok elleni, márciusi találkozó második félidejében. Az első negyedórában elégedetten nyugtázhatta, hogy a csapat bátran játszott, sokszor megjelent az ellenfél tizenhatosának előterében, és hátul is megvolt a kellő stabilitás. A támadások befejezésében azonban rendre hibák csúsztak, így hiába futottak szép magyar akciók a pályán, a vendégek kapusát nem igazán tettük próbára. A 19. percben Gyurcsó Ádám szabadrúgását követően kellett szögletre ütnie a labdát Gbouhouo kapusnak, de a legközelebb a 33. percben jutottunk a gólszerzéshez, amikor Nagy Ádám remek ütempasszát követően Gyurcsó Ádám tette középre a labdát, ám Szalai Ádám nem tudott közelről a hálóba továbbítani. Kleinheisler László aktív volt ugyan az első félidőben, de meglehetősen pontatlan is, átadásai sokszor nem találtak embert.

A szünetig nem született gól, a második félidőre pedig két új játékossal futott ki a magyar válogatott: Kleinheislert Gera Zoltán váltotta, míg Király Gábor helyére Gulácsi Péter állt be. A fordulás után az elefántcsontpartiak több figyelmet fordítottak a támadásokra, de mezőnyfölényt nem tudtak kiharcolni. Az 53. percben vezették első igazán veszélyes támadásukat, de a Kalou fejese nem talált kaput a végén.

A támadójátékunkkal továbbra sem tudtuk komolyabban próbára tenni az elefántcsontparti védelmet, Bernd Storck talán ezért is cserélt egyet a 64. percben, amikor a lengyel gólkirály, Nikolics Nemanja érkezett Gyurcsó Ádám helyére. A játék képe nem változott a folytatásban, a támadójátékunkból hiányzott az átütőerő, Böde Dániel, majd az újonc Sallai Roland beküldésével sem tudtuk feltörni a vendégek igen masszív védelmét. A hajrában Vida Máté személyében egy másik fiatal labdarúgó is debütált az A-válogatottban, helyzetig azonban nem jutottunk el a lefújásig. Így maradt a gólnélküli döntetlen, ami tökéletesen megfelelt a játék képének.

Magyarország-Elefántcsontpart 0-0

Magyarország: Király Gábor (Gulácsi Péter, 46.) – Fiola Attila, Juhász Roland, Lang Ádám, Kádár Tamás – Nagy Ádám (Böde Dániel, 72.), Pintér Ádám – Dzsudzsák Balázs (Vida Máté, 89.), Kleinheisler László (Gera Zoltán, 46.), Gyurcsó Ádám (Nikolics Nemanja, 64.) – Szalai Ádám (Sallai Roland, 78.)

Forrás: www.mlsz.hu – RSS