Búcsú a nyolcban

Jól játszott, de végül vesztesen hagyta el az asztalt a Bruckner Máté, Molnár István, Timafalvi Gergő alkotta ifjúsági fiúcsapat a szlovák nemzetközi asztaliteniszutánpótlás-bajnokság negyeddöntőjében. András Csaba és Both Olivér két cseh fiúval alkotott együttese ugyancsak a nyolc között búcsúzott.

Pusztai Viola Nem játszottak rosszul a magyar fiúk, sőt, remek poénokkal versenyben voltak a japánokkal, valami mégis hiányzott a győzelemhez.

Azt a valamit kellene nagyon ellesni az ázsiaiaktól, ami a kiélezett szituációkban az ő javukra dönti el a meccseket.

Történt ugyanis, hogy az ifjúsági fiúcsapat előtt felcsillant a remény a szlovák nemzetközi asztaliteniszutánpótlás-bajnokságon, hogy felülmúlja az első kiemelt japán, kanadai vegyes együttest. A nyolcaddöntőben a szlovénok 3-0-s legyőzése után az alaphangot az adta meg, hogy Bruckner Máté a nyolc között 3-0-s győzelemmel nyitott a versenyen egyesben ötödik kiemelt kanadai Jeremy Hazin ellen.

Bruckner Máté legyőzte a kanadai Hazint, a többiek közel voltak a bravúrhoz Forrás: ITTF

Bruckner Máté legyőzte a kanadai Hazint, a többiek közel voltak a bravúrhoz  •  Forrás: ITTF

Molnár István meg csupán két pontyira volt a bravúrtól: a második kiemelt japán Aszuzu Aoto hiába vezetett 2-0-ra, a magyar egyenlített, csak éppen a döntő szettben az ellenfelének jött ki jobban a lépés. Lehetett volna akár 11-9 ide is, de oda lett, így ez a meccs elment.

A csata persze még nem veszett el Szencben, s komoly esély mutatkozott arra, hogy a harmadik mérkőzést a magyar fiúk nyerjék. Egészen pontosan Timafalvi Gergő, aki kétszer is vezetett Kasiva Takeru ellen, de a 11-6-ra, majd a 11-4-re elvesztett utolsó két szett azt sugallja, hogy a végére elfogyott.

A meccs meg mégis elveszett: Bruckner hiába játszott három szoros szettet Aszuzu ellen, mindhárom a japáné lett, így a magyar együttesnek a nyolc között ért véget a verseny.

Ugyanott fejeződött be a viadal András Csabának és Both Olivérnek, akik a cseh Ondřej Lapčíkkal és Vojtěch Rozínekkel alkottak csapatot. Pedig a csoportkör után rendkívül szerencsések voltak, hiszen a második helyezettek közül ketten egyenes ágon a nyolc közé juthattak, amit sorsolás döntött el, és az nekik is kedvezett. Az elődöntőért a németekkel harcoltak, a magyarok közül András lépett asztalhoz, de 2-0-s hátrányban 3-1-re kikapott Hütter Balázstól, így a csapat 3-0-ra vesztett.

A döntőt a japán és a japán, kanadai vegyes csapat vívta, utóbbi maradt alul 3-2-re. A lányok mezőnyében a Puerto Ricó-i, thaiföldi vegyes együttes végzett az első helyen, a csehek 3-1-es legyőzésével.

A vigaszág „döntőjét” a magyar és a magyar, szlovák vegyes csapat játszotta: Korda Kitty, Orosz Sára és Jana Terezkova nagyot küzdött, de a mérkőzést 3-2-re a Füle Kata, Hartbrich Leonie, Göndör Fanni alkotta együttes nyerte.

Szombaton az egyesek és a párosok versenyével folytatódik Szencen a szlovák nemzetközi utánpótlás-bajnokság.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS