Németh Krisztián nem egyeztetett Marco Rossival

Németh Krisztián legutóbb októberben játszott bajnoki meccset, mielőtt aláírta másfél éves szerződését a DAC-hoz. A 31 éves világvándor csatár hat év után tér vissza Európába, egyelőre utol akarja érni magát, minden más csak ezután jöhet szóba.

Németh Krisztián (fotó: mlsz.hu)

– Emlékszik, hogy mikor futballozott legutóbb Európában?
– Hogyne! 2014-ben a holland bajnokságban játszottam a Roda csapatában, azóta eltelt hat év, megjártam az Egyesült Államokat és Katart, és most visszatérek Európába.

– Könnyebb lesz itt érvényesülnie?
– Ezt magam sem tudom, mint ahogy azt sem, hogy az úgynevezett európai stílus, ha még egyáltalán lehet ilyenről beszélni, mennyire fekszik nekem. Kíváncsi vagyok, hogy mire leszek képes Dunaszerdahelyen, próbálom az erényeimet megmutatni. Mindenek előtt utol kell érnem magam, legutóbb tavaly októberben a Dallas ellen játszottam bajnoki meccset, még a Kansas futballistájaként. Nem most volt, de azóta igyekeztem kondiban tartani magam.

– Milyen erőállapotban érzi magát?
– Egyénileg készültem, fizikális és labdás edzéseim voltak. Ez persze nem ugyanaz, mintha a csapattal készültem volna. Azon leszek, hogy minél hamarabb százszázalékos erőállapotba hozzam magam.

– Kikérte a DAC magyar játékosainak a véleményét, mielőtt aláírta a szerződését?
– Nem, mert már megvolt a helyismeretem, és Marco Rossival sem egyeztettem. No, nem azért, mert nem érdekel a szövetségi kapitány véleménye, sőt. De tudtam, hogy hova jövök. Ahogy a dunaszerdahelyi klubhonlapnak is nyilatkoztam, Zsóka, a menyasszonyom idevalósi, korábban többször is megfordultam ebben a stadionban, valahogy azt éreztem, a lelkem mélyén arra vágytam, hogy adódjon olyan helyzet, hogy a DAC-hoz tudjak szerződni. Ez bekövetkezett.

– Nem volt hangzatos ígérete, fel sem merült, hogy hány gólt akar rúgni a DAC-ban. Miért?
– Csatár vagyok, a góllövés a dolgom. Lehet, hogy a kapu előtt a befejezés lesz a feladatom, de az is elképzelhető, hogy a szélről indulok. Most az a legfontosabb, hogy harcoljam ki a helyem a csapatban, és minél hamarabb kerüljek a legjobb erőállapotba.

– Megfordult a fejében a válogatottság, szempont volt mielőtt aláírta a szerződését?
– Bevallom, egyelőre az motivál, hogy megmutassam, lehet rám számítani és a góljaimmal, gólpasszaimmal tudjam segíteni a csapatot. Én is részese szeretnék lenni a nemzetközi kupaszereplésnek, ehhez márpedig jól kell szerepelnünk.

(mno.hu / Szilágyi László)