Zlatan: “Élvezem, ha kifütyülnek”

Zlatan Ibrahimovic a klub hivatalos televíziós csatornájának, a Milan TV-nek nyilatkozott a milánói derbik hangulatáról és elmondta, hogy szereti, amikor az ellenfél szurkolói kifütyülik, mert ez extra motivációt ad számára.

A svéd klasszis az Olaszországban töltött évei alatt számos alkalommal játszott a Derby della Madonninákon és az egyik kedvenc áldozata az Inter, amelynek 18 meccsen összesen 10 alkalommal vette be a kapuját. Ibra mindkét milánói csapatban játszott és felidézte a derbivel való kapcsolatát.

“A milánói derbik előtt mindig nagyon sok a szóbeszéd és a sajtó különös figyelmet fordít rá. Sok játékos van, aki először az Interben játszott, majd a Milanban is szerepelt. Amikor pályára lépsz, az ellenfél szurkolói kifütyülnek és ezt élvezem. Ekkor érzem, hogy életben vagyok és abban a pillanatban senki sem állhat az utamba.” – mondta Ibrahimovic.

“Minél jobban kifütyülnek, annál jobb. Sokkal jobban szeretem, ha pfújolnak, mint ha megtapsolnak. A pályafutásom során minden ellenem dolgozott és soha nem az én javamra. Ez feltölt engem és ha sikerül nyernem, az a legjobb érzés.”

“Éppen ezért jó érzés az Inter ellen játszani. Nyilvánvaló, hogy ez sokkal szívhez szólóbb mérkőzés a többihez képest, de nem szabad elveszíteni a koncentrációt és kiesni az egyensúlyból. Ha egy játékosnak nincs sok tapasztalata, akkor előfordul, hogy túlpörög és elveszíti a ritmust. Vannak olyanok is, akik sajátos módon érzik a játékot és amikor pályára lépnek a derbin, elveszítik az irányítást.”