Pioli szavai a Serie A sorsolást követően

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője rövid interjúban reagált, miután pénteken kisorsolták az olasz bajnokság következő idényének menetrendjét. Az olasz szakember elmondása szerint már alig várják a szezonrajtot.

A Milan augusztus 14-én az Udinesét fogadja a San Siróban a Serie A első fordulójában, majd azt követően az Atalantához látogat. A piros-feketéknek nem lesz könnyű dolguk, hiszen az ötödik fordulóban az Interrel, a hetedikben a Napolival és a kilencedikben a Juventusszal játszanak.

Pioli elmondása szerint a céljuk, hogy fejlődjenek a következő szezonban és alig várják, hogy megkezdődjön az olasz bajnokság.

“Ez egy kihívásokkal teli szezonkezdet lesz, de mint tudjuk, minden a saját teljesítményünktől függ. Nem fontos, hogy ki ellen lépünk pályára, mert ismét a tudatos játék és a kihívás iránti vágy fogja jelenteni a különbséget egy különösen izgalmas szezon után, amelyben megnyertük a Scudettót és hatalmas szeretetet kaptunk a világ minden tájáról.” – mondta Pioli.

“A célunk, hogy fejlődjünk és már alig várjuk, hogy újra belevágjunk.”

A csapat július 4-én, hétfőn kezdi meg a felkészülést a 2022/2023-as idényre. Ekkor Pioli megtartja az előszezon első edzését Milanellóban. Az eddig nyilvánosságra hozott programterv alapján a hónap során számos felkészülési mérkőzés vár a csapatra: július 16-án a Köln, 23-án a Zalaegerszegi TE és 31-én az Olympique Marseille lesz az ellenfél.