PL: hosszabbít feljutó csapatával a sokak által keresett menedzser – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint hosszú távra kötelezheti el magát az angol labdarúgó-bajnokságba (Premier League) feljutó Ipswich Town menedzsere, Kieran McKenna. 

(Photo by Zac Goodwin/PA Images via Getty Images)

A The Athletic tényként közli, hogy Kieran McKenna véget vet a jövőjével kapcsolatos találgatásoknak, és új, hosszú távú szerződést ír alá jelenlegi csapatánál, az Ipswich Townnál.

A 38 éves McKenna az angol labdarúgás egyik legelismertebb edzőjévé vált, miután 2002 óta először vissza vezette az Ipswichet a Premier League-be.

A Portman Roadon végzett rendkívül lenyűgöző munkája érthető módon más klubok érdeklődését is felkeltette. Ő volt az egyik esélyes Mauricio Pochettino utódjának a Chelsea-nél, de korábbi klubjával, a Manchester Uniteddel, valamint a Brighton & Hove Albionnal is szóba hozták Roberto De Zerbi helyére.

Az Ipswich a 2023/24-es szezonban második helyen végzett az angol másodosztályban (Championship), és a 2012-es Southampton óta az első csapat lett, amely a harmadosztályból (League One) az első osztályba jutott az egymást követő szezonokban.

McKenna korábban öt évet töltött a Manchester Unitednél, először az U18-as csapat edzőjeként, majd José Mourinho és Ole Gunnar Solskjaer háttércsapatának tagjaként. 2021-ben nevezték ki vezetőedzőnek az Ipswich csapatához, ahol a korábbi menedzsert, Paul Cookot váltotta, amikor a csapat a 12. helyen állt a League One-ban. A debütáló szezonjában a második helyre vezette az Ipswichet, majd 2023/24-ben megismételte ezt a bravúrt, és automatikus feljutott az első osztályba.

fociclub

A PL: hosszabbít feljutó csapatával a sokak által keresett menedzser – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.