Rémes rajt

Vereséggel indította az Európa-bajnoki selejtezők előtti utolsó tornáját az U19-es labdarúgó-válogatott: a vajdasági Topolyán rendezett Vilotić-tornán  3-0-ra kapott ki az izraeliektől.

Majer Dániel Mondhatni a lehető legrosszabbul kezdődött a szerbiai Vilotić-torna az U19-es labdarúgó-válogatottnak. A hatcsapatos megméretés első mérkőzésén Izrael együttesétől szenvedett vereséget az átmenetileg Németh Antal által irányított együttes.

Az U21-es és U19-es válogatottat irányító Michael Boris szövetségi edző csütörtökön az előbbivel vett részt Európa-bajnoki selejtezőn, és nyert 4-0-ra. Az U19-eseket átmenetileg vezető Németh Antal korábban elmondta: igyekeznek szimulálni a selejtezősorozatban tapasztalható terhelést, és megtalálni a végleges csapatot, ugyanakkor eredményesen is szeretnének szerepelni.

Az izraeliek elleni kezdő Forrás: mlsz.hu

Az izraeliek elleni kezdő  •  Forrás: mlsz.hu

Utóbbi nem jött össze, rémálomszerűen kezdődött a találkozó: már az első percben megszerezte a vezetést az izraeli csapat, szögletet követően, majd az ötödik percben megduplázta előnyét, szintén sarokrúgás után. A hidegzuhanyt követően ahelyett, hogy összeszedte volna magát a magyar csapat, még a szünet előtt újabb gólt kapott.

A második félidőben aztán már másik arcát mutatta Németh Antal együttese, sikerült mezőnyfölénybe kerülnie, a helyzetek azonban elmaradtak.

Németh Antal értékelésében megismételte a látottakat. Elmondása szerint a rossz kezdés megfogta a játékosait, és ugyan a második félidő jobban sikerült, dominálni tudták a játékot, az átütőerő hiányzott a támadójátékból. Javítani szombaton, Magyarkanizsán, az izraelieket korábban legyőző ukrán csapat ellen lehet.

U19-es Vilotić-torna, Szerbia
Magyarország–Izrael 0-3 (0-3)
Magyarország: Vajda Dániel – Szilágyi Zoltán, Patik Márton (Szalai András, 46.), Nagy Zsombor, Gergényi Bence – Vogyicska Bálint, Lustyik Levente (Szabó Bence, 75.) – Kovács Dávid (Tömösvári Bálint, 65.), Tóth Máté (Bíró Bence, 46.), Bíró Ákos (Takács Ronald, 46.) – Dragóner Filip (Kamarás György, 65.)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS