Vettel örül Monzának, de felbosszanthatja Ecclestone-t

F1

2016. szeptember 2. péntek, 18:52

Szerző: Dezső Attila, Fotó: DPPI

Az F1 bölcsőjénél is ott lévő monzai pálya három évig biztosan marad a versenynaptárban, ennek pedig nem véletlenül a Ferrarinál örülnek a leginkább – a német pilóta egy furcsa kijelentést is tett.

Bár a szerződés megkötését bejelentették, a hivatalos aláírásra még nem került sor – sajtóorgánumok szerint ez már puszta formaság. Mivel a hírt a második szabadedzés alatt jelentették be, a harmadik helyen végző Sebastian Vettelhez csak másfél óra letelte után jutott el a hosszabbítás ténye. „Ez biztos? Fantasztikus!” – idézi az F1i.com a német pilótát. „Szerintem mindannyian imádjuk ezt a pályát. Ez a legjobb hely arra, hogy vörösben versenyezzünk – de ezt félretéve is fantasztikus a helyszín és az atmoszféra egyaránt.”

„Szükségünk van erre a pályára, és az örömünkre szolgáló hírektől eltekintve, még akkor is, ha nem tudom, a pályák mennyit fizetnek manapság, akkor is versenyeznünk kellene itt – és ezzel bajba fogom sodorni magam -, ha valaki rosszul jönne ki az üzletből. Monzának mindenképp maradnia kell, hiszen többet ér a puszta pénznél. Történelem, tradíció, versenyzés, lelkesedés, Ferrari – számtalan okot tudnék felsorolni azért, hogy miért jöjjünk ide.”

Ami az előtte álló hétvégét illeti, Vettel reméli, hogy még a pénteki teljesítményüknél is jobbak tudni a módosított erőforrással – a négyszeres világbajnok harmadik helyen zárt a második edzésen. „Voltak már rosszabb pénteki napjaink is, de úgy vélem, hogy akárcsak tavaly, a Mercedes ismét nagyon erős. Semmi sem változott tavaly óta, hiszen nagyon versenyképesek. Szerintem szombaton jó napunk lehet – fejleszteni kell az autót, magunkra kell koncentrálnunk, így pedig közelebb kerülhetünk” – tette hozzá Vettel.

Forrás: www.formula.hu – RSS