Renault: Egyenlő bánásmód a Red Bull-lal

F1

2016. február 3. szerda, 20:10

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: DPPI

Cyril Abiteboul, a Renault Sport ügyvezető igazgatója elmondta: az energiaitalosok ugyanazt a motort kapják meg idén, mint a gyári csapat. Szívesen ellátnának több F1-es csapatot is erőforrásokkal.

A Lotus felvásárlásával eldőlt, hogy a Renault néhány év kihagyás után ismét gyári színekben fog szerepelni a Formula-1-ben. A szerdán bemutatott csapat mellett azonban még egy alakulatot ellátnak majd a hajtásláncaikkal, méghozzá a Red Bullt, amellyel a pocsékul sikerült 2015-ös idény során csúnyán összerúgták a port, ám végül egyezségre jutottak, így az energiaitalosok TAG-Heuer név alatt fogják használni az erőforrásaikat.

Abiteboul_Horner_DPPI

Persze felmerülhet a kérdés, hogy vajon egyenlő bánásmódban részesíti-e majd őket a Renault, ám Cyril Abiteboul meglehetősen egyértelmű választ adott erre: „Pontosan ugyanazt a motort fogják megkapni. Tulajdonképpen a szabályok köteleznek is erre” – világított rá az ügyvezető igazgató, akit a motorsport.com idéz. Azt is elárulta, hogy ugyanazok a szakemberek fognak segíteni a Red Bullnak, mint eddig: „Más lesz az öltözékük, de ugyanazokat az arcokat láthatjuk majd a Red Bull garázsában.”

Abiteboul azt sem tartja kizártnak, hogy akár a jövőben is folytatódhat az együttműködés az osztrák istállóval: „Egyéves szerződést kötöttünk, de akár hosszabbíthatunk is. Mindig mondtuk, hogy továbbra is ellátjuk a Red Bullt vagy bárki mást, ha az a mi stratégiai érdekeinknek is megfelel. Idén ez a helyzet, és miért ne lenne jövőre is?”

A Renault Sport ügyvezető igazgatója szerint amennyiben sikerülne előrelépniük az erőforrás terén, úgy több alakulat érdeklődését is felkelthetik, s nem is zárkóznak el attól, hogy másokat is kiszolgáljanak: „Ha jó lesz a technológiánk, biztos vagyok benne, hogy a csapatok érdeklődni fognak az ajánlatunk iránt. Mint a V8-as korszakban, amikor rendkívül sikeresek voltunk: akkor is mindenki Renault-motort akart.”

Forrás: www.formula.hu – RSS