Rosberg Hamilton miatt nem dől hátra

F1

2016. április 18. hétfő, 12:36

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: DPPI

A német Mercedes-versenyző megnyerte a szezon első három F1-es futamát, de továbbra sem érzi magát nagy előnyben, hiszen csapattársa az a Lewis Hamilton, aki uralta az elmúlt két évet.

A szezon korai szakaszának történései azt sejtetik, hogy két bajnoki második hely után eljöhet Nico Rosberg ideje: a német pilóta 36 pontos előnnyel vezeti a táblázatot Lewis Hamilton előtt, akinek eddig egyik futama sem alakult problémamentesen. Rosberg emellett a Formula-1 történetének mindössze tizedik versenyzője, aki az első három futam mindegyikét meg tudta nyerni. Akiknek ez korábban sikerült, a szezon végére mind bajnokká váltak.

„De annak a kilencnek nem Lewis Hamilton volt a csapattársa” – válaszolt rögtön Rosberg, mikor a statisztikáról kérdezték. „Én nem úgy látom a dolgot, eddig néhány futam telt el, amelyek igazán jól alakultak. De a szezon az F1 történetének a leghosszabbja, a csapattársam Lewis Hamilton, aki világbajnok, és az előző két-három évben nehezen lehetett csak legyőzni. Tehát nagy csata áll előttünk, amit én várok.”

Rosberg azért nem akarja úgy előadni helyzetét, mintha semmilyen könnyedséget nem jelentene csaknem kétszeres pontszáma: „Természetesen van egy kis előnyöm, ami jó dolog. Jobb, mintha fordítva lenne. Élvezem a helyzetet, a legtöbbet akarom kihozni belőle, és már most várom a versenyünket Szocsiban.”

„Túl korai még következtetéseket levonni. Három verseny telt el az F1 történetének leghosszabb szezonjából, még 18 hátravan” – mondta Rosberg, akinek csapatvezetője, Toto Wolff is vonakodik attól, hogy a favoritnak nevezze meg a német pilótát. „Egy jó vagy rossz kezdésből nem lehet konklúziót levonni. Majd meglátjuk. Lewis nincs azért annyira messze, 30 vagy mennyi pontra, ami nem sok, csak kicsivel több egy futamnál. Olyan fókuszált és motivált, mint valaha, sosem fogja feladni. Ő a mérce, ő volt az elmúlt évek során. Nagy csata várható, mint mindig.”

Forrás: www.formula.hu – RSS