Schuch Timuzsin döntőbe várja a Veszprémet!

A Telekom Veszprém korábbi klasszisa, a ma már az FTC-t erősítő Schuch Timuzsin biztos benne, hogy egykori együttese döntőt játszik a hétvégén a kézilabda BL-ben.

Schuch Timuzsin. Fotó: MKSZ

Amióta 2010-től négyes döntős rendszerben zárul a férfi kézilabda Bajnokok Ligája aktuális idénye, a Veszprém ötödik alkalommal jutott be a szombaton és vasárnap – hagyományosan Kölnben – sorra kerülő végjátékba. A kölni szereplés kivívása ezúttal azért is nagy tett, mert a szezon elején edzőt cserélő klubot az őszi idény nagyja alapján aligha emlegették az esélyesek között, a Ljubomir Vranjest váltó vezetőedző, David Davis munkája viszont a tavasszal egyre inkább beérni látszik – a csapat a BL-ben minden mérkőzését megnyerte 2019-ben, a hazai bajnokságban pedig májusban visszahódította az elsőséget az alapszakaszgyőztes MOL-Pick Szegedtől.

Az idény elejét nagyon rosszul kezdték a fiúk, utána jött David Davis, aki szinte csodát tett a csapattal. Ha ez a négyes döntő úgy sikerül, ahogy azt mindenki várja és szeretné, az kis túlzással hollywoodi filmbe illő történet lesz, hiszen amilyen rossz volt a szezonkezdet, olyan jónak tűnik az idény vége” – mondta a Népszavának Schuch Timuzsin, aki 2018 nyarán összesen nyolc Veszprémben töltött szezont követően igazolt a Ferencvároshoz.

A veszprémiekre szombaton a legjobb négy között a lengyel Kielce vár (15.15, tv: Sport1), vasárnap pedig az elődöntő eredményétől függően bronzmérkőzés vagy döntő következik. A másik ágon a Barcelona az észak-macedón Vardarral találkozik.

Nagy esélyt látok a final fourban, biztos vagyok benne, hogy a Veszprém döntőt játszik majd – folytatta a lapunknak nyilatkozó hétszeres bajnok, nyolcszoros Magyar Kupa-győztes válogatott beálló, aki jól tudja, milyen a BL négyes döntőjében szerepelni, hiszen korábban négyszer ő is ott volt Kölnben a veszprémi csapat tagjaként. – A négyes döntő teljesen más, mint az idény addigi része, két nap alatt két nagyon komoly mérkőzést kell játszani, minden pillanatban topformában kell lenni, nem lehet tartalékolni. Az a legnehezebb benne, hogy az elődöntő után másnap lehet, hogy még keményebb feladat következik. Úgy érzem, az idén Veszprém–Barcelona döntőt rendeznek majd, ott pedig már csak nüanszok döntenek majd. Sok múlik azon is, hogy a csapatok mennyire tudják kipihenni magukat az elődöntőket követően.”

Schuch Timuzsin 2015-ben és 2016-ban ezüstérmes, 2017-ben bronzérmes volt a Bajnokok Ligájában a Veszprém kézilabdázójaként, emellett korábban háromszor is megválasztották a BL-idény legjobb védőjátékosának. Mégsem csupán szép emlékeket őriz, hiszen három éve tagja volt a Kielce elleni döntő hajrájában kilenc góllal is vezető, végül váratlanul összezuhanó, majd hosszabbítás után hétméteresekkel alulmaradó veszprémi csapatnak.

A mai napig fájó szívvel gondolok vissza arra a meccsre, de szerintem ez életem végéig így marad már. Ott egy olyan mérkőzést buktunk el, amely már a zsebünkben volt. Ezer dolog közül ha csak egy másképpen történik, akkor megnyerjük azt a döntőt – mesélt a fájó kudarcról Schuch Timuzsin. – Nekem már aligha lesz alkalmam BL-győzelemmel feledtetni azt a meccset, de nagyon szurkolok az akkori csapattársaimnak és a volt klubomnak, hogy az idén sikerüljön megnyerni a Bajnokok Ligáját.”

(nepszava.hu / Hatos Szabolcs)