Senki nem számított arra, ami Szalai Ádám térdsérülése és műtétje után történt

Mint ismeretes, térdműtéten esett át szeptemberben Szalai Ádám, a Mainz magyar válogatott támadója, aki a Freiburg elleni bajnokin sérült meg. Az egyöntetű vélemény akkor az volt, hogy legalább hat hétig nem léphet majd pályára a 33 éves játékos, aki a magyar nemzeti csapat két októberi vb-selejtezőjét is kihagyta.

Ehhez képest a Bild arról számolt be, hogy senki által nem várt módon alig egy hónap után pályára léphet Szalai a Bundesligában. A Mainz vezetőedzője, az izlandi Bo Svensson álítólag komolyan számol vele az Augsburg elleni pénteki bajnokin és még az sem kizárható, hogy a légiós esetleg kezdőként léphet majd pályára hosszabb kihagyását követően.

A rutinos csatár a múlt héten kezdte el az egyéni edzéseket és meglepetésre már mostanra olyan állapotba került, méghozzá “villámsebességgel”, hogy két héttel a remélt visszatérése előtt újra csapata rendelkezésére állhat majd.

Elég jól néz ki a helyzet, Ádám pedig szeretne minél előbb pályára lépni – mondta Axel Busenkell, a Mainz erőnléti edzője, Bo Svensson pedig hozzátette, hogy bár a tapasztaltabb futballisták “jobban szeretik néha a kisebb kényszerpihenőket”, Szalai esetében erről szó sem volt.

Mi magunk is meglepődtünk. Ádám már teljesen képes volt részt venni a héten a csapattréningeken és egy egész ilyen hét után már elmondható, hogy már készen állsz a visszatérésére – fűzte hozzá Martin Schmidt sportigazgató.

A Mainz nyolc fordulót követően a 11. helyen áll a német Bundesligában. Szalai az idei szezonban négy bajnokin lépett pályára és egy gólt szerzett, míg válogatottban Andorra ellen volt eredményes.